Manisaspor: 0 Galatasaray: 2 (İlk Yarı)

Stat: 19 Mayıs

Stat: 19 Mayıs

Hakemler: Barış Şimşek, Serdar Diyadin, Bahtiyar Birinci

Manisaspor: İlker, Eren (Dk.25 Yiğit İsmail), Kalabane, Dixon, Makukula, Ferhat, Yiğit İncedemir, Mehmet Güven, Iwanski (Dk.34 Bekir) Simpson, Isaac

Galatarasay: Zapata, Servet Çetin, Gökhan Zan, İnsua, Aydın, Mustafa, Sabri, Ayhan, Culio, Arda, Stancu

Goller: Dk.13-16 Arda (Gaelatasaray)

Sarı Kart: Dk.16 Kalabane (Manisaspor)

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasının kapanış maçında Manisaspor’a konuk olan Galatasaray, karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 kazandı. Maçın ilk yarısındaki iki gol de Arda’nın kafa vuruşundan geldi.

12. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Aydın, sağ kanattan ceza sahası içine girdi, yerden kale alanı önüne pasını verdi. Culio müsait pozisyonda gelişine vurdu ama top üstten auta çıktı.

13. dakikada Galatasaray, maç başından beri baskılı oyunun karşılığını Arda ile aldı. Culio sağ kanattan kullandığı korner atışına kale alanı içinde yükselen Arda, kafa ile takımını öne geçirdi 0-1.

16. dakikada kaptan Arda, takımının ikinci golüne imza attı. Sabri’nin ceza sahası önünden kaleye sert vurduğu top, baraja çarparak geri döndü. Sabri, önüne düşen topu, defansın arkasında Arda ile buluşturdu. Arda, seken topu kafa ile ağlara gönderdi 2-0.

29. dakikada Iwanski’nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruş, Sarı Kırmızılı futbolcularda kaldı.

40. dakikada Aydın, sağ kanattan çizgiye kadar indikten sonra ortasını yaptı. Top kaleci İlker’de kaldı.

41. dakikada Stancu’uun ceza sahası içinde sağ çaprazdan sert vurduğu topu kaleci İlker çeldi. Dönen topa Arda’nın aşırtma vuruşu İlker’de kaldı.

45. dakika, Manisaspor karşısında Galatasaray’ın 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçtan Notlar:

Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Ünder, Kazım ve Baros’u cezası, Hakan Balta, Neill ve Yekta’yı sakatlıkları, Kewell’ı hasta olmasından dolayı kadroya almadı.

Ünder, daha önce kadroya almayacağını açıkladığı Pino’yu Manisa’ya getirmedi.

Ligin ilk yarısındaki maçı Manisaspor, Ali Sami Yen‘de 2-0 kazanmıştı. Bu maç, Manisaspor‘un Galatasaray karşısındaki ilk ve tek galibiyeti olmuştu.

Lig tarihinde ilk kez 2005-2006 sezonunda karşılaşan iki ekip arasında geride kalan 9 maçtan 5’ini Galatasaray, birini Manisaspor kazandı, Üç karşılaşma ise berabere bitti.