Karatecilerde Şimdi Hedef Avrupa

Uluslararası Boğaziçi Turnuvası’nı 19 madalya ile tamamlayan Karate Milli Takımı, Zürih’teki Avrupa Şampiyonası öncesi moral depoladı.

Uluslararası Boğaziçi Turnuvası’nı 19 madalya ile tamamlayan Karate Milli Takımı, Zürih’teki Avrupa Şampiyonası öncesi moral depoladı.

    İsviçre’nin Zürih kentinde 8-10 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan Karate Milli Takımı, Uluslararası Boğaziçi Turnuvası’nda kazandığı madalyalarla umut verdi.

    Karatede söz sahibi İtalya, Fransa, Mısır ve Azerbaycan gibi ülkelerin katıldığı organizasyonda 3 altın, 4 gümüş ve 12 bronz madalya kazanan Milli Takım sporcuları Avrupa Şampiyonası’na hazır olduklarını gösterdiler.

    Milli Takımlar Teknik Direktörü İbrahim Erçin, Boğaziçi Uluslararası Karate Turnuvası’nı başarılı bir şekilde geride bıraktıklarını söyledi.

    İtalya ve Fransa’nın İstanbul’a en güçlü sporcuları ile geldiklerini belirten Erçin, “Avrupa’da en önemli iki rakibimiz olan iki ülkenin sporcuları ile karşılaşıp son durumumuzu gördük. Kalitesi çok yüksek bir turnuva oldu. Sporcularımızın performansı beni ve teknik heyeti memnun etti. Avrupa Şampiyonası’na yüzde 80 hazırız.” dedi.

    Zürih öncesi son kampı 25 Nisan - 4 Mayıs tarihleri arasında Kartepe’de yapacaklarını belirten Erçin, 37 kişilik kadroyu da 25’e indireceklerini söyledi.

    BAŞARILI PROVA

    Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da 24. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası’nı her açıdan başarıyla tamamladıklarını söyledi.

    Turnuvanın çok iyi geçtiğini belirten Başkan Delihasan, “Turnuva mini bir Dünya Şampiyonası şeklinde geçti. Sporcularımızın zorlu rakipler karşısında elde ettikleri dereceler bizi umutlandırdı. Zürih’e yine şampiyon olmak için gideceğiz.” diye konuştu.