Fenerbahçe, Ülker Arena'yı tanıttı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Ülker sponsorluğunda yaptırılan Fenerbahçe Spor Kulübü Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena'yı tanıttı.

Başkan Aziz Yıldırım, Ataşehir‘de inşaat çalışması devam eden kompleksi, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı‘nın da katıldığı turda, basın mensuplarına gezdirdi. Başkan Yıldırım‘ın yanı sıra kompleksin tanıtımına Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, kulüp yönetim kurulu üyeleri Ali Koç, Ömer Temelli, Yasemin Merçil, Ünal Uzun, Hakan Dinçay, Turhan Şahin, Ülker Grubu yetkilileri, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı teknik heyet ve oyuncuları, Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı teknik heyeti katıldı.

Yıldırım, yağmurlu bir havada gerçekleşen gezide, basın mensuplarına ve basketbolculara, salonun inşasıyla ilgili detaylı bilgiler verdi. Başkan Aziz Yıldırım‘ın ise basketbolcularla esprili sohbetleri Fenerbahçe Ülker Arena gezisine renk kattı.

Tanıtım gezisinde kısa bir açıklama yapan Başkan Aziz Yıldırım, bu tesisi Fenerbahçe‘ye kazandıran Ülker Grubu‘na teşekkür ederek, "Burası, Türkiye‘de sadece devletin eliyle spor tesisi yapılmadığını gösteriyor" dedi.

Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, "Fenerbahçe Spor Kulübü Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena 13 bin 800 metrekare alan üzerinde yaklaşık 39 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Bu yılın Ağustos ayında salona gireceğiz ve Eylül ayında da açılışını yapacağız. Çok yeni ve modern bir salon olacak. Spor ve işletme amaçlı olarak kullanılacak. Orta Avrupa‘nın en modern salonu Fenerbahçe‘nin olacak" diye konuştu.

Daha sonra bir açıklama yapan Başkan Aziz Yıldırım ise, "Fenerbahçe kongreleri artık burada yapılacak. Küçük maçları küçük salonda, büyük maçları da büyük salonda oynayacağız. Basket ve voleybol tüm takımlarımız burada oynayacak. Kendim ve yönetimim adına bize bu eseri kazandıran Ülker Grubu‘nu kutluyor ve teşekkür ediyorum. İnşallah bu salon diğer müesseselere örnek olacak. Burası, Türkiye‘de sadece devletin eliyle spor tesisi yapılmadığını gösteriyor. Diğer kulüplere de örnek olacak" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Basketbol Şube Genel Koordinatörü Aydın Örs, "Avrupa ile rekabet eder hale geldik. Sadece böyle bir şey eksikti ve o da gerçekleşti. O nedenle ben de Başkan ve Ülker Grubu‘na teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımının Kaptanı Ömer Onan ise, "Bu salonda oynamak için sabırsızlanıyorum. Bu salonun beni heyecanlandırmaması imkansız. Beni 2 yaş gençleştirdi. Sporun ruhunda böyle, seyirciye karşı oynamak var. Hepimizi çok mutlu edecek bir salon" dedi.

Bu arada Başkan Aziz Yıldırım söze girerek, "Bakın Ömer 2 yaş gençleştim diyor. Yani bedava oynayacağını beyan ediyor" dedi.

AÇILIŞ EYLÜL AYINDA


Salonun, inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından eylül ayında, Fenerbahçe Spor Kulübü Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena adıyla açılışı planlanıyor. Ataşehir‘de 54 bin metrekare arazi üzerinde 37 bin 814 kapalı alan olarak inşa edilen kompleks, bayan ve erkek basketbol takımının ulusal ve uluslararası maçlarına ev sahipliği yapacak. FIBA standartları gözetilerek hazırlanan 13 bin 800 seyirci kapasiteli salonda 44 loca bulunacak. Altındaki iki kat otopark olarak kullanılacak salonda 3 adet

restoran yer alacak. Komplekste büyük salonun yanı sıra bin 500 seyirci kapasitesi bulunan, maç yapılabilecek standartta bir antrenman salonu da yer alıyor. Salon basketbol müsabakalarının yanı sıra çeşitli organizasyonlara da ev sahipliği yapabilecek.

Fenerbahçe, Ülker Arena'yı tanıttı

Kaynak: İHA