Çaykur Rizespor, Hedeften Kopmak İstemiyor

Bank Asya 1.

Bank Asya 1. Lig‘in Süper Lig yolundaki iddialı ekiplerinden Çaykur Rizespor, maç fazlasıyla üçüncü sırada bulunduğu ligdeki üst sıra hedefinden kopmak istemiyor. Hafta sonu oynadığı Boluspor deplasmanından bir puanla dönen Karadeniz‘in Yeşil Mavili temsilcisi, mutlu sonu ulaşmak için; ligde kalan son üç maçını kazanıp, üst sırada bulunan rakiplerinin de puan kaybetmesini bekleyecek.

Teknik direktör Ümit Kayıhan, Boluspor maçında direkten dönen topların maçın kaderini belirlediğini söyledi.

Golsüz berabere biten maçın değerlendirmesini yapan Kayıhan, “Ligde ilk iki sıraya girebilmek adına Boluspor maçına üç puan parolası ile çıkmıştık. Karşımızda 46 golle ligin en çok rakip ağlarını sarsan bir ekip vardı. Onlar da bizim gibi ilk ikiye girebilmek adına mutlak galibiyet için mücadele etti. Saha içerisinde futbol adına her şey vardı ancak gol eksikti. İki takımın da birer topu direkten döndü. Maçın kaderini de direkten dönen bu toplar belirledi.” dedi.

Takımdaki Theo Weeks’in kırmızı kart görmesinin ardından maçın son yarım saatinde eksik mücadele ettiklerine dikkat çeken Kayıhan, “Theo’nun oyundan atılması bazı planlarımızı etkiledi. Kırmızı kart gördüğü pozisyonda oyuncumuza net bir faul yapılmıştı. Hakem bunu ne yazık ki göremedi. Theo atılmasaydı Mehmet Yozgatlı ve Adu’yu oyuna sürecektik. Oyunu kazanmak adına ileri uç hattını güçlendirecektik. Eksik kalınca maçı kaybetmeme yoluna gittik ve neticesinde sahadan bir puanla ayrıldık. Takım olarak çok iyi bir mücadele ettik.” diye konuştu.

Kayıhan, alınan beraberliğin zirve yolunda mücadele eden iki ekibe de fazla yaramadığını dile getirerek, şöyle konuştu: “Ligde son haftaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Play-Off’a kalmadan ilk ikiye girerek adımızı Süper Lig’e yazdırmak istiyoruz. Kalan son 3 maçımızdan galibiyetlerle ayrılarak ve rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyerek takımın hak ettiği yeri yani bir üst ligi istiyoruz. Hedefliyoruz. Takımdaki oyuncularımıza 3 günlük izin verdik. Bu iznin ardından Adanaspor maçı hazırlıklarına tüm hızıyla devam edeceğiz.”

29. haftası geride kalan ligde Çaykur Rizespor, maç fazlasıyla 48 puanla ligde 3. Sırada bulunuyor. Önümüzdeki haftayı BAY geçecek olan Yeşil Mavili ekip ligde kalan son 3 maçını Adanaspor (D), Tavşanlı Linyitspor ve Samsunspor (D) ile oynayacak.