Uzatma dakikaları nefesleri kesti

İngiltere Premier Ligi'nin 33. haftasında şampiyonluk mücadelesi veren Arsenal sahasında Liverpool ile 1-1 berabere kaldı. Maç boyu karşılıklı buldukları pozisyonları değerlendiremeyen takımlar adeta uzatma dakikalarında patladı.

Karşılaşmanın ilk yarısında oyunun hakimi Arsenal’di. Ancak oyundaki tempo oldukça düşüktü. Liverpool savunma güvenliğini bir an olsun elinden bırakmazken Arsenal, 17 yaşında ilk 11’de forma şansı bulan Jack Robinson’un olduğu kanattan Liverpool savunmasını zorladı ancak ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarı neredeyse ilk yarının kopyası gibiydi. Konuk takımın maça gol yememek içi çıktığı aşikardı. İkinci 45 dakikadaki tek etkili atakta Robin van Persie kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu değerlendiremezken oyundaki duraklamalardan dolayı hakem sekiz dakika duraklama ilave etti 90 dakikaya.

Bu süre de pozisyonsuz devam ederken 90+7. dakikada Spearing’in müdahalesiyle Fabregas ceza sahası içinde yerde kaldı ve panaltı kararı geldi. Topun başına geçen Robin van Persie 90+8. dakikada attığ golün maçın skorunu ilan etmesi bekleniyordu.

Ancak 102. dakikada bir penaltı kararı daha geldi. Bu sefer de Eboue panltıya sebebiyet veren oyuncuydu. Topun başına geçen Dirk Kuyt attığı maçın skorunu bu sefer gerçekten ilan etti: 1-1

Bu sonuçla birlikte Arsenal puanını 63’e yükseltip lider Manchester United ile arasında farkı altıya indirirken Liverpool 49 puanda.