Real Madrid 'El Clasico'da Barcelona'yı konuk ediyor

İspanya La Liga'nın 32. hafta karşılaşmasında Real Madrid sahasında ezeli rakibi Barcelona'yı konuk ediyor. Real Madrid ile Barcelona arasında oynanacak müthiş maç saat 23.00'da başlayacak.

İspanya La Liga’da şampiyonluğun iki güçlü adayı Real Madrid ve Barcelona Santiago Bernabeu Stadı’nda karşı karşıya geliyor. El Clasico olarak adlandırılan Real Madrid - Barcelona maçı bugün saat 23.00’de başlayacak.

Real Madrid ve Barcelona 3 hafta içinde 4 kez karşı karşıya gelecek. Bu 4 karşılaşmanın ilki bugün oynanacak. Real Madrid ve Barcelona Şampiyonlar Ligi’nde 2 kez olmak üzere bir kez de İspanya Kral Kupası’nda karşı karşıya gelecek.

Bugün saat 23.00’de Real Madrid ile Barcelona arasında oynanacak maç NTVSpor tarafından canlı olarak yayınlanacak.

REAL MADRİD CEPHESİ


İspanya La Liga'da geride kalan 31 haftada topladığı 76 puanla Barcelona'nın 8 puan gerisinde yer alan Real Madrid için bu maçta alınacak yenilgi bir anlamda lige 'havlu atmak' anlamını taşıyor. Ligin zirvesinde bulunan Barcelona'yı sahasında konuk edecek olan Real Madrid’in kazanmaktan başka şansı yok.

Real Madrid'de Granero kart cezası nedeniyle bugünkü Real Madrid - Barcelona karşılaşmasında forma giyemeyecek. Öte yandan Real Madrid’de hafif sakatlıkları süren Karim Benzema, Khedira ve Pedro Leon'un durumları maç saatinde belli olacak.

BARCELONA CEPHESİ


Real Madrid deplasmanında ligin kader maçlarından birine çıkacak olan Barcelona'da futbolcular ve camia karşılaşma öncesinde Real Madrid’e göre daha rahat durumda yer alıyor.

Real Madrid’in 8 puan önünde La Liga'nın zirvesinde yer alan Barcelona'da bu maçı rahat beklemenin avantajı hakim. Barcelona’da bu karşılaşma öncesinde kart cezalısı Mascherano maç kadrosunda bulunmuyor. Öte yandan Pep Guardiola'nın ekibinde sakatlıkları süren Abidal, kaptan Puyol ve genç yıldız Bojan Krkic bugün Real Madrid karşısında forma giyemeyecek.

TAKIMLARIN KADROLARI


REAL MADRID

Iker Casillas
Sergio Ramos
Carvalho
Pepe
Marcelo
Khedira
Xabi Alonso
Di Maria
Mesut Özil
Cristiano Ronaldo
Adebayor

BARCELONA

Victor Valdes
Dani Alves
Pique
Busquets
Adriano
Seydou Keita
Xavi
Iniesta
Pedro
Lionel Messi
David Villa

STAT: Santiago Bernabeu
SAAT: 23.00
HAKEM: Cesar Muniz Fernandez
YAYIN: NTVSpor

Real Madrid 'El Clasico'da Barcelona'yı konuk ediyor

MAÇTAN NOTLAR
Real Madrid bu sezon La Liga'da sadece öne geçtiği maçlarda üç puan aldı.

• Başkent ekibi evinde oynadığı son altı El Clasico'nun dördünde ilk 15 dakikada gol buldu.

• Bu sezon Real Madrid maçların ilk dakikalarında ofansif yönden en etkin takım oldu. Madrid ekibi oynadığı maçların ilk çeyrek saatinde tam 11 gol attı.

• Jose Mourinho'nun talebelerinden bu sezon La Liga'da gol atan sadece iki İspanyol var: Athletic Bilbao maçında gol atan Sergio Ramos ve Almeria'ya karşı ağları sarsan Esteban Granero.

• 31 kez lig şampiyonu olan başkent ekibi bu sezon kendilerine sol ayakla en az gol atılan (üç kez) ve duran toplardan en az gol yiyen (üç kez) takım.

• Barcelona, Avrupa'da dokuz kez şampiyon olan Real Madrid'e karşı son beş maçını kazandı ve tarihinde onlara karşı en iyi dönemini yaşadı.

• Pedro, iki takım arasındaki son iki maçta gol atan tek oyuncu. Lionel Messi ise Bernabeu'daki son iki El Clasico'da da gol attı.

• Pep Guardiola’nın talebeleri ligde Espanyol ve Getafe hariç diğer tüm rakiplerinden daha az kafa golü attı. Ama Katalan ekibinin oyuncuları ceza sahasının dışından diğer tüm rakiplerinden daha fazla gol attılar (14 kez).

• Bu sezonki maçların ilk 15 dakikası konuk takımlara cömert oldu; bu dakikalarda deplasman ekipleri gol yemedi.

ÖNCEKİ KARŞILAŞMA


Real Madrid 'El Clasico'da Barcelona'yı konuk ediyor

29.11. 2010:
BARCELONA: 5 - REAL MADRİD: 0
Barcelona’nın Camp Nou Stadı’nda oynanan maçta Barcelona ezeli rakibi Real Madrid’i 5-0’lık skorla mağlup etmişti. Barcelona karşılaşmanın ilk yarısını Xavi Hernandez ve Andres Iniesta'nın kaydettiği gollerle 2-0 önde kapamıştı. İkinci yarıda David Villa iki tane, Jeffren Suarez ise bir tane gol atarak Barcelona’yı farklı galibiyete taşımışlardı. Real Madrid’de ise Sergio Ramos maçın sonunda kırmızı kart görmüştü.