Kocaman: Şampiyonluk Yolunda Trabzonspor‘un Kaybetmesini Bekliyoruz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Gaziantepspor‘u uzatma dakikalarında attıkları golle yenerek şampiyonluk yarışı içinde olduklarını söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Gaziantepspor‘u uzatma dakikalarında attıkları golle yenerek şampiyonluk yarışı içinde olduklarını söyledi.

    Takımın kendi sahasında Gaziantepspor‘u 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan genç teknik adam, iki takım arasındaki karşılaşmanın zorlu olacağının önceden belli olduğunu belirterek, "İki takım da sahada doğruları yapan takımdı. Biz içeride oynamanın ve şampiyonluğa gitmemizin amacını kullanmaya çalıştık. Bunun yanında zaten rakip de ikinci yarı 25 puan toplayarak ne kadar etkili olduğunu gösteriyordu. Gaziantepspor sahanın her tarafını kapatarak pozisyon bulmamızı engelledi ve sert savunma ile karşılık verdi. İlk yarı direkten dönen top ve Semih‘in yakın mesafeden dışarı attığı top dışında fazla pozisyonumuz olmadı. İkinci yarı nispeten doğru işler yaptık ve herşeyin biteceği anda golü bulduk." dedi.

    Karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek hakkandaki sorulara ise genç teknik adam, şu cevabı verdi:

    "Oyun çok gerilimliydi. Her iki takımın oyuncları da maçı kazanmak istiyorduk. Bu maçı kaliteye döndürecek kişi maçın hakemiydi. Ancak maçın hakemi yüksek istekli takımların mücadelesinde kaliteli bir maç yönetemedi. Maçın başından itibaren kontrolü kaybetti. Benim tahmini farklı duygular ruh dünyasına egemen olmaya başladı. İşin kontrolünü kaçırdı ve son derece formsuzdu. Böyle dönemlerde yapılan bariz hatalar hem bizim hem de rakibin canını çok yakıyor. Hakeminde en az bizler kadar yüksek konsantrasyona sahip olması gerekiyordu."

    "NİANG‘IN SARI KARTININ İPTALİ İSTENEBİLİR"

    Öte yandan, bir gazetecinin, "Niang‘ın düşürldüğü pozisyonda penaltı vardı. Hakem vermedi. Niang‘ı da kendisini yere attığı için sarı kart verdi. Böyle olunca Niang gelecek hafta cezalı duruma düştü. Niang‘in sarı kartının iptalini istemeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna Kocaman, "Her oyuncu çok önemli. Yoklukları çok şey değiştiriyor. Sarı kartının iptalini düşünmekte fayda olduğunu düşünüyorum. O pozisyonda çok bariz bir şekilde görüldü. Niang hakemi aldatmaya yönelik bir hareket yapmadı. Zaten benim bulunduğum yerden penaltı gibi gözüktü. Oyuncum da aldatmaya yönelik bir hareket yapmadı. Penaltı kararı hakemin takdiridir. Sarı karttan dolayı bir oyuncundan mahrum olmak hem bizim hem oyuncu için sıkıntılı oluyor. Kimse bariz bir şekilde oyun dışına itilmemeli. Bu konuda kulübümüzün gerekeni yapacağını düşünüyorum." cevabını verdi.

    "ŞAMPİYONLUK YOLUNDA TRABZONSPOR‘UN PUAN KAYBINI BEKLEYECEĞİZ"

    Kocaman, şampiyonluk şansları ise şöyle değerlendirdi:

    "Bu galibiyetin şampiyonluk şansını nereye getirdiğini, götürdüğünü kestirebilmek mümkün değil. Yarışın içinde tüm gücümüzle olduğumuzu, sadece attığımız golle değil, son ana kadarki istekli tavrımızla ortaya koyuyoruz. Rakibimizin puan kaybedeceğine yürekten inanıyorum. Bunu aynı zamanda diliyorum da. Nasıl ki onlar bizim için bu düşünceye sahipse biz de düşünüyoruz."