Carlo Ancelotti: Ben alışığım

Carlo Ancelotti, Chelsea'deki geleceğinden emin olmadığını ancak İtalya gibi sürekliliğin olmadığı bir yerden geldiği için rahat davrandığını söyledi.

Chelsea'nin başında iyi bir sezon geçirmeyen Carlo Ancelotti kovulmaktan korkmuyor.

Geçtiğimiz sezonu 2 kupayla kapatan ancak bu sezon kupasız kalan Chelsea'de İtalyan teknik adam The Mirror'a verdiği demeçte, "Geçen sezon geçmişte kaldı. Herkes 2 kupa kazanınca mutlu oldu ama bu artık geçmişte kaldı. Aradan geçen 2 sezonun hesabını vermek zorunda değilim. Her an elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Ama Chelsea teknik direktörlerinin tarihini biliyorum ve onların oyunculardan daha çok suçlandığının farkındayım. Teknik direktör işler kötü gittiğinde sorumluluğu alır. Bu normal." ifadelerini kullandı.

İtalyan futbolunda antrenörlere çok az sabredildiğini ve Chelsea'den kovulmaya hazır olduğunu söyleyen Ancelotti, "Geleceğim konusunda bir fikrim yok. Kontratım sürüyor ve bunu herkes biliyor, ama sezon sonuda kulüp benim işimi sorgulama hakkına sahip. Eğer memnun değillerse, eğer yeterli olmadığımı düşünürlerse değişikliğe gitmeleri gerekir. Benim için bu problem olmaz. Unutmayın ki ben insanların devamlılığı normal karşılamadıkları bir ülkeden geldim. En önemli şey bir antrenörün kulüp ve sahibiyle iyi ilişkiler kurabilmesi. Eğer iyi ilişkiler yoksa sizin değişmeniz gerekir. Şu ana kadar aramızdaki ilişki mükemmel." dedi.

Fernando Torres'e de değinen deneyimli çalıştırıcı, "Fernando mutlu değil ve onun için şu dönem oldukça zor geçiyor. Rooney de aynı durumu yaşadı ve iyi oynamadı. Ama herkes ona güvendi ve şimdi harika oynuyor. Bu durum Torres için de geçerli. Bir gol çok şeyi değiştirir." şeklinde konuştu.

Carlo Ancelotti: Ben alışığım