Karate Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası İçin Son Provasına Hazır

Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan Karate Milli Takımı, son provayı 24. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası’nda yapacak.

Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan Karate Milli Takımı, son provayı 24. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası’nda yapacak.

Ülkemizin en köklü karate organizasyonu olarak gösterilen ‘Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası’ bu yıl Karate Milli Takımı’nın yanı sıra 13 ülkenin katılımıyla 24. kez düzenlenecek. 16 - 17 Nisan tarihlerinde Büyükçekmece Gazanfer Bilge Spor Salonu’nda yapılacak turnuva Mayıs ayının başında İsviçre’deki Avrupa şampiyonası öncesi en önemli prova olma özelliğini taşıyor.

Turnuvaya dünya karatesinde söz sahibi olan İtalya ve Fransa’nın yanı sıra Bosna Hersek, Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan, Katar, Ürdün, Suriye, Suudi Arabistan, Mısır ve Malezya takımları katılıyor.

ESAT DELİHASAN: 230 SPORCU MÜCADELE EDECEK

24. Uluslar arası Boğaziçi Karate Turnuvası’nın basın toplantısı Akgün Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Milli Takım antrenörleri İbrahim Erçin ve Levent Aydemir ile milli sporcular Şeyda Burucu ve Yavuz Karamollaoğlu katıldı.

Uluslararası Boğaziçi Turnuvası’nın ‘bir karate klasiği’ olduğunu belirten Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan turnuvada bu yıl toplam 230 sporcunun mücadele vereceğini açıkladı. Karate Milli Takımı’nın Avrupa şampiyonasına iddialı hazırlandığını belirten Delihasan, “İtalya, Fransa ve Azerbaycan gibi karatede söz sahibi ülkelerin katıldığı bu turnuvada en iyi sonucu alacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Eylül ayında ‘İstanbul Open’ adıyla turnuva düzenleyeceklerini ifade eden Karate Federasyonu Başkanı “Bu organizasyon Dünya Karate Federasyonu’nun beş önemli turnuvasından biri. Geçen yıl 43 ülkenin katıldığı İstanbul Open’a bu yıl 50’nin üzerinde ülkenin katılımını bekliyoruz.” dedi.

Esat Delihasan, İstanbul’un Kasım ayında da Dünya Kulüpler Karate Şampiyonası’na evsahipliği yapacağını açıkladı.

ORGANİZASYON AYI NİSAN

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Nisan ayında Uluslar arası Boğaziçi Turnuvası’nın yanı sıra üç önemli organizasyon daha yapacaklarını söyledi.

23 Nisan Dünya Çocukları Karate Turnuvası’nı bu yıl ikinci kez Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda 22-24 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceklerini söyleyen Delihasan, ayrıca 21-22 Nisan’ta Konya’da 1. Uluslar arası Çocuk Spor Oyunları çerçevesinde altı ülkeden miniklerin katılımıyla karate müsabakalarının yapılacağını açıkladı. 24 Nisan’da ise Çanakkale Anafartalar Spor Salonu’nda Türkiye ile Yeni Zelanda Milli takımları arasında dostluk karşılaşması yapılacak.

TAŞPINAR: KARATE SEVİNDİRİYOR

Toplantıya katılan İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Uluslararası Boğaziçi Turnuvası’nın çeyrek asırlık geçmişiyle karatenin en önemli organizasyonlardan biri olduğunu söyledi.

Türkiye‘nin yurt dışındaki müsabakalarda yüzünü gülderin önemli branşlardan birinin de kareta olduğunu belirten Taşpınar, “Yurtdışında ülkemize birçok madalya kazandıran ve istiklal marşımızı dinleten karate branşının, son yıllarda elde ettiği başarıları sevinçle karşılıyoruz. Karatenin bulunduğu noktadan daha ileriye gitmesi için, biz de üzerimize düşeni yerine getirmekte kararlıyız.” diye konuştu.

Toplantıda konuşan Milli Takım antrenörü İbrahim Erçin de Avrupa Şampiyonası’na üç aşamalı bir kamp programı ile hazırlandıklarını belirterek, “Çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Boğaziçi Turnuvası sonrası 24 Nisan-4 Mayıs arasındaki üçüncü etap kamp çalışmasıyla hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Zürih’te erkek takımının Avrupa Şampiyonu ünvanını korumasını, bayanların da zirveye çıkmasını hedefliyoruz.” dedi.