Ancelotti: Beni Kovarlarsa Bunu Saygıyla Karşılarım

Chelsea‘deki geleceği tartışma konusu olan İtalyan teknik adam Carlo Ancelotti, "Eğer kulübüm benim görevime son verirse bunu saygıyla karşılarım" dedi.

Şampiyonlar Ligi‘ne çeyrek finalde veda eden Premier Lig‘de ise lider Manchester United‘ın 11 puan gerisinde olan Chelsea‘de teknik direktör Carlo Ancelotti‘nin koltuğu sallanıyor. İngiliz basınında bir süredir takımdan gönderileceği konuşulan Ancelotti, bugün düzenlediği basın toplantısında adeta veda sinyalleri verdi. İtalyan teknik adam, "Eğer sezon sonunda kovulursa bu benim için problem olmaz. Kulübün kararına saygı duyardım. Buradaki geleceğimi bilmiyorum. Devam etmeme ya da teknik direktör

değişikliğine kulüp karar verecek. Zaten benden mutsuzlarsa problemsiz bir şekilde beni görevden alırlar. Bu benim için bir sorun tekil etmez" diye konuştu.

Bu arada Ancelotti, Manchester United yenilgisinden sonra Chelsea‘nin sahibi Roman Abramovich‘le konuştuğunu ancak Rus işadamının takımdaki geleceği hakkında bir şey söylemediğini de ifade etti. Ancelotti kötü bir sezon geçirdiklerini ve kalan maçlarda ellerinden geleni yapmak zorunda olduklarını da sözlerine ekledi.

Gün içerisinde İngiliz basınında yer alan haberlerde ise Türkiye Futbol Federasyonu‘nun (TFF), Milli Takım teknik direktörü Guus Hiddink için Chelsea‘den gelebilecek teklifleri reddedeceği belirtilmişti.

İngiliz Daily Star Gazetesi ise Ancelotti‘nin yerine bir dönem Galatasaray‘ı da çalıştıran Hollandalı teknik adam Frank Rijkaard‘ın getirileceğini iddia etmişti.

Kaynak: İHA