24. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası‘na Doğru

24. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası‘nın basın toplantısı Akgün Otel‘de gerçekleştirildi. Toplantıya İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Milli Takım antrenörleri ve milli sporcular katıldı.

Toplantıda konuşan İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Uluslar arası Boğaziçi Turnuvası‘nın çeyrek asırlık geçmişiyle karatenin en önemli organizasyonlardan biri olduğunu söyledi. Taşpınar "Yurtdışında ülkemizde birçok madalya kazandıran ve istiklal marşımızı dinleten karate branşının, son yıllarda elde ettiği başarıları sevinçle karşılıyoruz. Karatenin bulunduğu noktadan daha ileriye gitmesi için biz de üzerimize düşeni yerine getirmekte kararlıyız" dedi.

Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası‘nın, Türkiye‘nin en köklü karate organizasyonu olduğunu belirten Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ise, Turnuvada İtalya, Fransa, Bosna Hersek, Kazakistan, Azerbaycan, Katar, Ürdün, Suriye, Suudi Arabistan, Mısır, Malezya, Endonezya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerden 230 sporcunun mücadele edeceğini açıkladı. Karate Milli Takımı‘nın Avrupa Şampiyonası‘na iddialı hazırlandığını ifade eden Delihasan, "İtalya, Fransa ve Azerbaycan gibi karatede söz sahibi

ülkelerin katıldığı bu turnuvada en iyi sonucu alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Esat Delihasan, Nisan ayında Uluslararası Boğaziçi Turnuvası‘nın yanı sıra üç önemli organizasyon daha yapacaklarını da vurguladı. 23 Nisan Dünya Çocukları Karate Turnuvası‘nı bu yıl ikinci kez Bağcılar Olimpik Spor Salonu‘nda 22-24 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceklerini ifade eden Delihasan, ayrıca 21-22 Nisanda Konya‘da 1. Uluslararası Çocuk Spor Oyunları çerçevesinde 6 ülkeden miniklerin katılımıyla karate müsabakalarının yapılacağını açıkladı. Esat Delihasan, 24 Nisan‘da ise Çanakkale

Anafartalar Sor Salonu‘nda Türkiye ile Yeni Zelanda Milli Takımları arasında dostluk karşılaşması yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA