Twente: 1 - Villarreal: 3

UEFA Avrupa Ligi'nde ilk maçı sahasında 5-1 kazanan Villarreal deplasmanda da Twente'yi 3-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövaş maçında Hollanda temsilcisi Twente ile İspanyol ekibi Villarreal karşı karşıya geldi. İlk maçı kendi sahasında 5-1 kazanan Villarreal deplasmanda da rakibini 3-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Kendi seyircisi önünde tur atlaması zor bile olsa, en azından karşılaşmadan galibiyetle ayrılmak isteyen Twente, Villarreal karşısında maça etkili başladı. 14. dakikada Douglas ile gelişen ev sahibi takım atağında Bajrami’nin sert şutunu Lopez uzaklaştırdı. Bu dakikadan sonra da etkili olan Hollanda temsilcisi, 31. dakikada istediği golü buldu. Sol kanattan Jansenn'in bindirmesiyle başlayan atakta Bajrami güzel bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu dakikadan sonra Villarreal tempoyu biraz da olsa düşürmeye çalışırken, Twente ikinci gol için yüklenmeye başladı. 43. dakika yine Bajrami ile gelişen atakta, ev sahibi ekip gole çok yaklaştı ancak bu pozisyonda top bir karış farkla auta gidince ilk 45 dakika da 1-0 sonuçlandı.

İkinci yarının ilk 15 dakikasında takımlar pozisyon üretmekte güçlük çekti. Ancak 58. dakikada Tiendalli'nin ceza sahası içerisinde Mubarak'a yaptığı sert faul sonrası hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterirken, Twenteli oyuncuyu da kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Topun başına geçen Rossi ağları havalandırarak skoru 1-1'e getirdi. Artık bu dakikadan sonra oyun düzeninden kopan Twente karşısında Villarreal daha rahat bir oyun ortaya koymaya başladı.

65. dakikada kullanılan kornerde Musaccchio'nun kafa vuruşunda Boschker başarılıydı. 75. dakikada Perez müsait bir pozisyonu değerlendiremezken, 82. dakikada hakem İspanyol ekibi adına bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Buysse'nin Perez'e yaptığı faul sonrasında kazanılan penaltıda Ruben topun başına geçti ve Boschker'i bir kez daha avlayarak takımını öne geçirdi.

Artık sürenin dolmasını bekleyen Twente karşısında pozisyon bulmaya devam eden Villarreal, 89'da üçledi. Hızlı gelişen atakta Cani, Ruben'i gördü ancak bu oyuncunun sert şutunda Boschker başarılıydı. Dönen topu takip eden Cani ise bu sefer affetmedi ve maçın skorunu tayin etti: 1-3. Bu skorla toplamda 8-2'lik üstünlük elde eden Villarreal yarı finale yükselen taraf olmayı başardı.

Villarreal yarı finalde, Rus ekibi Spartak Moskova'yı eleyen Portekiz temsilcisi Porto ile karşılaşacak. İlk maç 28 Nisan tarihinde Porto'nun sahası olan Dragao'da oynanacak.