Spartak Moskova: 2 - Porto: 5

UEFA Avrupa Ligi'nin en büyük favorilerinden biri olan Porto, Spartak Moskova'yı rövanşta da 5-2 mağlup etmeyi başardı.

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş maçında Portekiz temsilcisi Porto deplasmanda, Spartak Moskova'yı 5-2 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı. Porto'ya 5-1 kazandığı ilk maçın Luzhniki Stadı'nda oynanan rövanşında galibiyeti getiren goller 28. dakikada Hulk, 45. dakikada Rodriguez, 47. dakikada Guarin, 54. dakikada Falcao ve 89. dakikada Ruben Micael'den gelirken, Rus ekibinin golleri 52. dakikada Dzyuba ve 72. dakikada Ari'den geldi.

İlk maçını farklı kazanmanın verdiği rahatlık ve avantaj ile deplasmanda sahaya çıkan Porto, buna rağmen karşısında dirençsiz bir takım bulunca ilk yarı boyunca yine maçın mutlak üstün olan tarafı olmayı başardı. Yetenekli ayakları ile yaratıcı pozisyonlar üreten Porto, 28. dakikada yıldız ve genç oyuncusu Hulk ile 0-1 öne geçmeyi başardı. Bu golün ardından da oyundaki hakimiyetini devam ettiren lig şampiyonu Porto, ilk yarının bitimine az bir zaman kala, 45. dakikada Cristian Rodriguez ile skoru 0-2'ye getirmeyi başardı. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skorunu belirlemiş oldu.

İkinci devreye de tıpkı ilk yarıdaki gibi hızlı başlayan Villas Boas'ın öğrencileri, 47. dakikada Fredy Guarin'in attığı gol ile skoru 0-3'e getirerek Rus taraftarları şaşkına çevirdi. Bir türlü oyuna konsatre olamayan S. Moskova, turu da kaybetmiş olmanın verdiği üzüntü ile ikinci yarıda da fazla etkili olamadı. 53. dakikada Dzyuba ile durumu 1-3'e getiren Moskova ekibi, Falcao'nun hemen 1 dakika sonra bu gole cevap verip maçın skorunu 1-4'e taşıması ile büyük bir şok daha yaşadı. Ardından oyun yavaşlarken, 72. dakikada Spartak Moskova adına Ari'nin attığı gol,e de maçın son anlarında Micael ile cevap veren Portekiz ekibi Porto, ilk maçta olduğu gibi yine beş gol atıp bu maçı da 2-5 kazanarak bu gecenin Avrupa Ligi'nde ilk yarı finalisti oldu.