PSV: 2 - Benfica: 2

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş maçında Portekiz temsilcisi Benfica 4-1 kazandığı ilk maçın rövanşında, Hollanda deplasmanında PSV Eindhoven ile 2-2 berabere kaldı ve adını yarı finale yazdırdı.

Portekizde beş gol seyrettiğimiz iki takımın Hollanda’daki mücadelesi de tempolu başladı. 10. dakikada Marcelo’dan topu kapan Saviola, Isaakson ile karşı karşıya kaldı ancak bu pozisyonda PSV kalecisi başarılıydı. 14. dakikada Benfica savunmasının arkasına sarkan Lens ciddi bir pozisyon yakaladı ancak son anda defans araya girdi. PSV’nin beklediği gol 17. dakikada geldi. Yine defansın arkasına sarkan Lens, müsait pozisyondaki Dzsudszsak’ı gördü. Bu oyuncunun vuruşu ağlarla buluştu ve Hollanda temsilcisi 1-0 öne geçti.

Golden sonra da etkili olan PSV sekiz dakika sonra farkı ikiye çıkarttı. Benfica savunmasının ofsayt tuzağı uygulamaya çalıştığı bir pozisyonda Lens fırsatı iyi değerlendirdi ve Roberto ile karşı karşıya kaldı. İlk pozisyondan kaleciden dönen topu tamamlayan Lens ağları havalandırmakta zorlanmadı ve skoru 2-0’a getirdi.

Bu dakikadan sonra da daha etkili olan PSV tam da soyunma odasına 2-0 galibiyetle gitmenin planlarını yaparken, uzatma dakikalarında beklenmedik bir şey oldu. 45+2’de kullanılan serbest vuruşta Isaakson topu istediği gibi yumruklayamadı ve top Luisao’nun önünde kaldı. Tecrübeli futbolcu da bu hatayı affetmeyerek PSV’nin bütün moralini alt üst etti. İlk 45 dakika bu golle 2-1 sonuçlandı.

İlk yarının son anlarında yediği golle demoralize olan PSV yine de ikinci yarıya da gol bulma umuduyla başladı. 50. dakikada sol kanattan Dzsudzsak'ın yaptığı orta arka direkte Labyad'ın önünde kaldı ancak onun vuruşu direğin üzerinden dışarı çıktı. İlerleyen dakikalarda Benfica da oyuna ortak olmaya başladı. 60. dakikada Javi Garcia'nın ortasında Luisao'nun kafa vuruşunda top az farkla dışarı gitti.

Bu pozisyondan iki dakika sonra gelişen bir başka konuk ekip atağında Peixoto ceza sahasında Marcelo'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Cardozo şık bir vuruşla skoru 2-2'ye taşıdı ve PSV'nin umutlarını tamamen bitirdi.

74. dakikada Dzsudzsak'ın kullandığı serbest vuruşta Roberto başarılıydı. Kalan dakikalarda da skorda bir değişiklik olmayınca, UEFA Avrupa Ligi'nde adını yarı finale yazdıran takımlardan biri de Benfica oldu.