Muş‘un Güreşçileri, Türkiye Şampiyonasına Hazırlanıyor

Muş‘ta Güreş Eğitim Merkezlerine 2011-2012 sezonunda alınacak sporcu öğrencilerin seçmeleri yapıldı.

Muş‘ta Güreş Eğitim Merkezlerine 2011-2012 sezonunda alınacak sporcu öğrencilerin seçmeleri yapıldı.

    Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kulübü Güreş takımı 11-13 yaş arası seçmeleri yapıldı. Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılan seçmelere 58 sporcu katıldı. Gençlik Spor Kulübü Güreş takımı antrenörleri Nezir Işık ve Hüseyin Turan gözetiminde yapılan seçmelerde başarılı olan 28 sporcu Gençlik ve Spor Kulübü Güreş takımına seçildiler. Bu sporcular 15-16 Mayıs’ta Erzincan’da yapılacak Türkiye Grup Şampiyonasına hazırlanacaklar.

    Mayıs ayında Erzincan’da yapılacak olan grup şampiyonasına 11 sporcu ile katılacaklarını belirten Gençlik Spor Kulübü Güreş takımı antrenörlerinden Nezir Işık, 25 ilden 11’er sporcunun katılacağı şampiyonaya Muş güreş takımının da katılacağını belirtti.

    Seçilen 28 güreşçinin 18-22 Temmuz tarihlerinde Elazığ’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında da Muş’u temsil edecek olan güreşçiler arasında yer alacağını ifade eden Işık, “Gençlik Spor Kulübü Güreş takımına seçilen 28 güreşçimiz takımımızın alt yapısını oluşturacak. Bugün burada seçilen sporcularımız, 15-16 Mayıs’ta Erzincan’da yapılacak olan Grup Şampiyonasında, 18-22 Temmuz’da Elazığ’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil edecekler.”diye konuştu.

ŞAMPİYON OLMAYI HEDEFLİYORLAR

        

    Güreşçilerden Ahmet yılmaz 3 aydan beri Türkiye şampiyonasına hazırlandıklarını söyledi. Her gün düzenli olarak çalışma yaptıklarını vurgulayan Yılmaz, “her gün düzenli olarak saat 15.00 ile 17.00 arasında çalışma yapıyoruz. Çalışmalarımız sonucunda Türkiye’de derece alacağımıza inanıyoruz. Amacımız Türkiye birincisi olmak” deyi konuştu. Daha önce yapılan grup şampiyonasında 2. olduklarını hatırlatan Yılmaz amaçlarının 2 veya 3. olmak değil, şampiyon olmak olduğunu kaydetti.

Türkiye şampiyonasında derece almak için 3 aydan beri düzenli olarak antrenman yaptıklarını ifade eden Ergün Işık isimli güreşçi ise “Daha önce yapılan şampiyonada Türkiye 3. olmuştum. Amacım bu başarının daha üstünde bir başarı elde ederek Türkiye şampiyonu olmaktır” dedi.