Tottenham sahasında Real Madrid'i konuk ediyor

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Tottenham ilk maçta 4-0 yenildiği rakibi Real Madrid'i İngiltere'de konuk ediyor. Tottenham - Real Madrid maçının başlama saati 21.45

Tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar yükselme başarısını gösteren Tottenham, Real Madrid karşısında deplasmanda 4-0 yenildiği ilk maçın rövanşına imkansızı başarmak için çıkacak.

Tottenham - Real Madrid maçı Star TV’den canlı olarak yayınlanacak.

TOTTENHAM CEPHESİ


Tottenham bu akşam Real Madrid karşısına Peter Crouch'tan yoksun çıkacak. Peter Crouch Madrid’de oynanan karşılaşmada kırmızı kart görerek cezalı duruma düşmüştü.

Kura çekiminin ardından yaptığı açıklamada, taraftarlarına, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid'i izlettirecek olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Tottenham Teknik Direktörü Harry Redknapp, şu ana kadar büyük bir tecrübe elde ettiklerini, maçta ellerinden geleni yapacaklarını ve sonucu hep birlikte göreceklerini söyledi.

Tottenham'ın turu geçmesi için 4 gollük dezavantajı aşması gerekiyor. Avrupa kupalarında bunu şimdiye kadar sadece üç kulüp başardı ve sonuncusu Real Madrid'di. 1985 UEFA Kupası üçüncü turunun ilk maçında 5-1 yenildiği Borussia Monchengladbach'ı rövanşta 4-0 yenmişti.

REAL MADRİD CEPHESİ


Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk karşılaşmasında Tottenham’ı Madrid’de 4-0 mağlup eden Real Madrid, İngiltere’de oynanacak maça rahat bir şekilde çıkıyor.

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho maçtan önce yaptığı açıklamalarda; "Bu iş henüz bitmedi. Rakibimize saygı duymalıyız zira sonuç iyi ama henüz kesin değil. Buraya ciddi oynamak için geldik. Tottenham için beş golün yeterli olacağını sanmıyorum çünkü biz gol atmaya geldik. Önemli olan turu geçmemiz ki toplamda alacağımız 4-1 ya da 5-2'lik bir skorla yarı finale çıkarız ama bunun için oynamıyoruz." ifadelerini kullandı.

Real Madrid için bu karşılaşma aynı zamanda, Cumartesi akşamı oynanacak Barcelona maçı öncesi son önemli prova anlamını taşıyor.

Real Madrid'de, sakatlıktan kurtulan karim Benzema'nın bu akşam Tottenham karşısında ilk 11'de oynaması bekleniyor. Pepe ise cezalı olması nedeniyle forma giyemeyecek.

Tottenham sahasında Real Madrid'i konuk ediyor

TAKIMLARIN KADROLARI


TOTTENHAM
Heurelho Gomes
Benoit Assou
Younes Kaboul
Ekotto
Michael Dawson
Vedran Corluka
Luka Modric
Gareth Bale
Jermaine Jenas
Rafael van der Vaart
Jermain Defoe
Roman Pavlyuchenko

REAL MADRİD
Iker Casillas
Sergio Ramos
Ricardo Carvalho
Raul Albiol
Marcelo
Sami Khedira
Xabi Alonso
Angel Di Maria
Mesut Özil
Cristiano Ronaldo
Karim Benzema

MAÇTAN NOTLAR


* Spurs evinde oynadığı maçlar açısından bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir karneye sahip. Oynadıkları beş maçın dördünü kazanırken, attıkları 14 gole karşılık sadece iki gol yediler.

* Spurs bu maçta Peter Crouch'tan yoksun olacak. Crouch ilk maçta turnuva tarihinde en hızlı biçimde çift sarı karttan kırmızı kart gören oyuncu olmuştu. Önceki rekor Maribor'dan Geri Cipi'ye aitti.

* Crouch'unki ile birlikte Tottenham bu sezon Şampiyonlar Ligi'nin en çok kırmızı kart (toplamda üç) gören takımı oldu. Totthenham'da kırmızı kart gören diğer oyuncular Rafael van der Vaart (Twente karşısında) ve Heurelho Gomes (Inter karşısında) idi.

* Real Madrid turu geçerse 2002-03 sezonundan bu yana ilk kez yarı final oynayacak.

* Cristiano Ronaldo geçen hafta sonu Athletic Bilbao'ya bu sezonki 39. golünü attı. Tottenham karşısında atacağı bir gol bu rakamı 40'a çıkaracak.

* Mesut Özil altı asist ile turnuvanın asist krallığında zirvede. Arkasından gelen isimler beşer asistle Tottenham'dan Aaron Lennon ve Benfica'dan Carlos Martins.

* Madrid'in sarı kart sınırında beş oyuncusu var. Ricardo Carvalho, Sergio Ramos, Raul Albiol, Cristiano Ronaldo ve Angel Di Maria bu maçta sarı kart görürlerse yarı final ilk maçında Barcelona karşısında forma giyemeyecekler.

• Emmanuel Adebayor ilk maçta attığı iki golle birlikte Tottenham karşısında tüm turnuvalarda oynadığı 13 maçta 10 gol rakamına ulaştı.

ÖNCEKİ KARŞILAŞMA


Tottenham sahasında Real Madrid'i konuk ediyor

6 Nisan 2011: Real Madrid 4-0 Tottenham Hotspur
Madrid’de oyanan karşılaşmada Adebayor'un beşinci dakikadaki golü Madrid'i öne geçirdi ve Peter Crouch'un 10. dakikada gördüğü kırmızı karttan sonra Madrid'in işi daha da kolaylaştı.

Ev sahibi ekip Adebayor'un ikinci golü için ikinci yarıyı beklemek zorunda kaldı, ardından Angel Di Maria'nın füzesi geldi. Cristiano Ronaldo'nun golü geriye Tottenham için aşılması güç bir dağ bıraktı.