Tottenham: 0 - Real Madrid: 1

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında, ilk maçı kendi sahasında 4-0 kazanan Real Madrid deplasmanda Tottenham'ı 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdıran taraf oldu.

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Tottenham Hotspur sahasında Real Madrid'i konuk etti.

White Hart Lane'de oynanan zorlu karşılaşmayı İspanyol ekibi Real Madrid 1-0 kazandı. Real Madrid’e galibiyeti getiren golü 50. dakikada Cristiano Ronaldo kaydetti. Real Madrid aldığı bu sonuçla Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Barcelona’nın rakibi oldu.

Tottenham - Real Madrid karşılaşması oldukça hızlı başladı. Mesut Özil ile gelişen Real Madrid atağında, Mesut’un attığı şutta kaleci Gomez başarılıydı. 4. Dakikada Bale, Real ceza sahasına girerken Alonso’nun müdahalesiyle yerde kaldı ancak hakem devam kararı verdi. 13. Dakikada bu sefer Ronaldo ile gelişen konuk ekip atağında Portekizli yıldızın vuruşu Dawson’a çarparak kornere çıktı. İlerleyen dakikalarda tempo biraz düşerken, 26. Dakikada Tottenham etkili geldi. Güzel hareketlerle rakip ceza sahasına giren Lennon, Pavlyuchenko’yu gördü. Ancak Rus futbolcunun müsait durumdaki vuruşu direğin üzerinden dışarı çıktı. 28. Dakikada Tottenham bir kez daha penaltı beklerken, hakem yine oyunu devam ettirdi. 37. Dakikada Adebayor çok net bir pozisyonu değerlendiremedi. Bu pozisyondan iki dakika sonra Tottenham, Real Madrid ağlarını havalandırdı. Pavlyuchenko’nun pasında Modric topla buluştu. Hırvat yıldız müsait durumdaki Bale’i gördü. Galli oyuncunun vuruşu Real Madrid ağlarıyla buluştu ancak hakem Modric için çoktan ofsayt bayrağını kaldırmıştı. Kalan dakikalarında da skor değişmedi ve ilk 45 dakika golsüz sona erdi.

TOTTENHAM - REAL MADRİD MAÇININ RESİM GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Tottenham: 0 - Real Madrid: 1


İkinci yarı da ilk yarı gibi tempolu başladı. 50. Dakikada ceza sahası dışından Tottenham kalesini yoklayan Ronaldo’nun şutunda Gomez büyük bir hata yaparak topu ellerinin arasından kaçırdı ve top ağlarla buluştu: 0-1. Golden sonra iyice rahatlayan Real Madrid biraz daha tempo düşürürken, Tottenham rakip kalede pozisyonlar bulmaya başladı. 58. Dakikada Pavlyuchenko müsait durumda çerçeveyi tutturamadı. 63. Dakika bu sefer Defoe ile gelişen ev sahibi atağında Casillas mükemmel bir kurtarış yaptı. 66. Dakikada Sami Khedira, Tottenham ceza sahasında kendini yerde buldu ancak hakem devam dedi. Bu pozisyondan bir dakika sonra Kaka’nın vuruşunu Gomez iyi bir refleksle çıkarttı. 87. dakikada Van der Vaart'ın vuruşu da direğin üzerinden dışarı çıkınca karşılaşmada skor değişmedi ve toplamda 5-0'lık üstünlüğe ulaşan Real Madrid, yarı finalde Barcelona'nın rakibi oldu.

TOTTENHAM - REAL MADRİD MAÇININ GOLLERİ İÇİN
TIKLAYINIZ...

Tottenham: 0 - Real Madrid: 1