Schalke: 2 - İnter: 1

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş karşılaşmasında Schalke 04 sahasında İtalyan ekibi İnter'i konuk etti. İlk maçı deplasmanda 5-2 kazanan Schalke 04 rövanş maçında da rakibini 2-1 yenerek adını Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yazdırdı.

Şampiyonlar Ligi çeyrek final mücadelesi ikinci maçında evinde Inter'i ağırlayan Schalke 04, mücadeleden 2-1'lik üstünlükle ayrıldı ve yarı finale yükseldi.

Çeyrek final ilk tur maçında Giuseppe Meazza'da geçen yılın şampiyonu Inter'i 5-2'lik skorla mağlup eden Schalke 04, bu skorun tesadüf olmadığını Veltins Arena'da aldığı 2-1'lik galibiyetle gösterdi.

Schalke 04 kendi seyircisi önüne deplasmanda attığı 5 golün rahatlığını taşıyarak çıktı. Alman ekibi ayrıca bir Avrupa Kupası'nda ilk kez yarı finale doğru koşmak adına sahaya adımını attı. İnter, 12. dakikada Sneijder'in kullandığı köşe vuruşunda Motta'nın vurduğu kafa dışında maçın ilk yarım saatinde etkili olamadı. İlk yarım saatte aradığı gol ve golleri bulamayan İnter’de, bu dakikaların ardından sinirler gerilmeye başladı. Umutlarını sürdürmesi için sakin olması gereken İnterli oyuncular, sık sık Schalke takımının oyuncuları ile tartışma içine girerek maçtan kopmalar yaşadılar. Tam ilk devre bitecek derken İnter adına umutları söndüren oyuncu, Şampiyonlar Ligi'nde gol atması artık bir klasik haline gelen Raul oldu. 45. dakikada takımını kendi seyircileri önünde öne geçiren Raul'ün golü, aynı zamanda ilk yarının da skorunu belirledi ve oyuncular soyunma odalarına ev sahibi takımın üstünlüğü ile gittiler.

SCHALKE 04 - İNTER MAÇININ RESİM GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Schalke: 2 - İnter: 1


İtalyan ekibi Inter, ikinci devreye umutlu başlamak ve devamında goller bulmak adına çok hızlı bir giriş yaptı. Üst üste ilk dakikalarda geliştirdiği ataklar ile gol atacağının da sinyallerini veren Inter, 49. dakikada Motta'nın golü ile skoru 1-1'e getirerek umutlandılar. Ancak devamında dakikalar hızla akmaya devam etti ve Inter'in de tur umutları yavaş yavaş azalmaya başladı. Eto'o ve diğer yetenekli ayakları ile gol aramaya çalışan Inter bunda başarılı olamazken, zaman zaman da Schalke'nin atakları sebebiyle kalesinde bir gol görme tehlikesi ile tekrar karşı karşıya kaldı. Leonardo'nun öğrencileri son 20 dakikaya girilirken Sneijder ve Pandev'in başrolünü oynadığı ataklarda gol aramaya çalışsa da bu ataklar fazla etkili olmadı ve iki takımda 70. dakikaya 1-1'lik eşitlikle ve Schalke'nin tura yakın oluşu ile girdiler. Kalan 20 dakikada da atak yapan ancak gol atamayan Inter, 81. dakikada önceki pozisyonlarda golü ofsayt gerekçesi ile sayılmayan Höwedes'in kaydettiği gol ile tamamen yıkıldı. 2-1 öne geçem Schalke 04, maçı da bu skorla tamamlayarak tarihinde ilk kez yarı finale çıktı ve Manchaster United'in rakibi oldu.

SCHALKE 04 - İNTER MAÇININ GOLLERİ İÇİN
TIKLAYINIZ...

Schalke: 2 - İnter: 1