Schalke 04 sahasında İnter'i konuk ediyor

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş karşılaşmasında Schalke 04 ilk maçta deplasmanda 5-2 yendiği rakibi İnter'i Almanya'da konuk ediyor. Schalke 04 - İnter maçının başlama saati 21.45

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında 5-2'lik hezimete uğrayan Inter, rövanşta konuk olacağı Schalke'den tur biletini almak için çok zorlu bir 90 dakikaya hazırlanıyor.

Saat 21.45’te başlayacak olan Schalke 04 - İnter maçı D-Smart Euro Futbol kanalından canlı olarak yayınlanacak.

SCHALKE 04 CEPHESİ


Alman ekibin oynadığı futbola yeni bir zihniyet kazandıran yeni teknik direktörü Ralf Ragnick, avantajlı durumlarına rağmen soğukkanlılıklarını korumaları gerektiğini, yarı finaldeki olası rakiplerinden önce yarın oynayacakları maça odaklanmaları gerektiğini söyledi.

Takımını daha çok hücuma yönelten Ragnick'in bu akşam, 19 yaşındaki savunma oyuncusu Kyriakos Papadopoulos'u orta sahaya yakın oynatması ve ilk maçta 2 gol atan Edu'yu Raul ile birlikte ileri uçta görevlendirmesi bekleniyor.

İNTER CEPHESİ


Evinde farklı yenilmesine rağmen yarı final umudunu kaybetmeyen İnter, Serie A'da Chievo'yu 2-0 yenerek Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında karşılaşacakları Schalke 04 maçı öncesi güven tazeledi.

Maçtan önce açıklamalar yapan Leonardo konu hakkında "Mucizelere inanmam ama sonuçlara inanırım. İlk ayakta çok garip bir skor aldık, şimdi sahaya çıkıp muazzam bir performans yaratmak bize bağlı. Sadece turu geçebileceğimize değil, müthiş bir maç çıkarabileceğimize de inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Leonardo sözlerine "Gereken sonuç için müthiş bir performans göstermek zorundayız. Tüm oyuncuların oynayabilecek olması önemli. Cristian Chivu cezasından dolayı forma giyemeyecek olsa da, Lucio geri döndü. Kaybedecek hiçbir şeyimiz yok ve geçen maçta onların yakaladığı pozisyonlarda şanslı, bizim şanssız olduğumuzu unutmamalıyız. Futbolda her şey olabilir. Harikulade bir maç olacak." diyerek devam etti.

İnter'de sakatlığı geçen Arjantinli savunma oyuncusu Walter Samuel ile hastalıktan kurtulammamasına rağmen Wesley Sneijder bugün oynanacak Schalke 04 maçın kadrosuna dahil edildi.

Schalke 04 sahasında İnter'i konuk ediyor

TAKIMLARIN KADROLARI

SCHALKE 04
Manuel Neuer
Atsuto Uchida
Joel Matip
Benedikt Hoewedes
Hans Sarpei
Jefferson Farfan
Jose Jurado
Alexander Baumjohann
Kyriakos Papadopoulos
Edu
Raul

İNTER
Julio Cesar
Maicon
Lucio
Andrea Ranocchia
Yuto Nagatomo
Javier Zanetti
Thiago Motta
Esteban Cambiasso
Dejan Stankovic
Milito
Samuel Eto'o

MAÇTAN NOTLAR


* Schalke, Veltins Arena'da oynadığı son dört Şampiyonlar Ligi maçını kazandı.

* Alman ekibi şimdiye kadar ilk maçını kazandığı bütün Avrupa kupaları elemelerinde turu geçen taraf oldu.

* Raul, San Siro'da oynanan ilk maçta Şampiyonlar Ligi'ndeki 70. golünü attı.

* Schalke kendi evinde oynadığı don üç turnuva maçında dokuz gol kaydetti.

* Jefferson Farfan cezalı olduğu için maçta yer alamayacak.

* Inter son üç Şampiyonlar Ligi maçında sekiz gol yedi.

* Mavi siyahlılar turnuvada oynadığı son dört deplasman maçında bir galibiyet aldı (1 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet).

* Walter Samuel dizindeki sakatlık yüzünden beş aydır uzak kaldıktan sonra ilk kez 22 kişilik kadroya dahil edildi.

* Inter, Almanlara karşı oynadığı son 16 deplasman maçında 5 galibiyet aldı (5 galibiyet, 7 beraberlik, 4 mağlubiyet).

• Samuel Eto'o, Mario Gomez ile birlikte gol krallığında Messi'nin arkasından ikinci durumda (8 gol)

ÖNCEKİ KARŞILAŞMA


Schalke 04 sahasında İnter'i konuk ediyor

5 Nisan 2011: Inter 2-5 Schalke

Şampyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İnter, Dejan Stankovic'in kendi yarı sahasından attığı harika golle erkenden öne geçti, ama Joel Matip 17. dakikada eşitliği sağladı.

İnter Diego Milito sayesinde tekrar öne geçtiler, ama konuk ekip Schalke 04 ilk yarının bitmesine beş dakika kala yeniden eşitliği sağladı.

İkinci yarıda saha tamamen Schalke'ye aitti. Raul takımını maçta ilk kez öne geçirirken Andrea Ranocchia'nın kendi kalesine attığı gol durumu 4-2'ye getirdi. Edu kendisinin ikinci golünü atarak maçın skorunu beliledi.