Narspor’Da Ligde Kalmanın Sevinci Yaşanıyor

Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) 6. grupta küme düşecek gözüyle bakılan Nevşehir temsilcisi Narspor’da son 7 haftada topladığı puanlarla ligde kalmayı başardı.

Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) 6. grupta küme düşecek gözüyle bakılan Nevşehir temsilcisi Narspor’da son 7 haftada topladığı puanlarla ligde kalmayı başardı.

    Narspor, lige başladığı ilk maçtan itibaren aldığı sonuçlarla grubun son sıralarına demir attı. Alt sıralardan kurtulma savaşı veren Narspor, ilk yarıda istediğini bulamadı. İlk yarıyı 12 takımlı grupta 4 puanla 11. sırada tamamladı. Devre arasında birlik ve beraberlik havasını yakalayan ve eksikliğini hissettiği mevkilere takviye yapan Narspor, ikinci yarıya bambaşka bir kimlikle başladı.

    Herkesin kesin düşecek gözüyle baktığı takım, yeni bir heyecanla lige sarıldı ve özellikle son 7 haftada aldığı başarılı sonuçlarla ligde kalmayı başardı. Ligin ikinci yarısında oynadığı 11 maçta ise 3 galibiyet ve 3 beraberlik alarak 12 puan topladı. Narspor, Toroslar maçına çıkamaması nedeniyle 3 puanı da silindi.

    Narspor, son hafta ligde son sırada olan Konya Gençlerbirliği ile kendi sahasında Gazi Stadında oynadı. Kümede kalma savaşı veren iki takımın karşılaşmasını yeşil - beyazlılar, 4. ve +90. dakikalarda attığı gollerle 2 - 0 yenerek, kümede kalmak için Nevşehir Birinci Amatör Lig birincisi Kapadokya Nevşehirspor’la baraj maçı oynamaya hak kazandı.

    Grupta bu sonuçla Konya Gençlerbirliği ve Çatalhöyük Çumra Belediyespor takımları amatör lige düştü. Narspor takımı; oyuncu, teknik ekip ve seyircileri ile maç sonrası büyük sevinç yaşadı. Maçın hakeminin bitiş düdüğünü çalması ile birlikte sevinç yumağı oluşturan oyuncu ve teknik ekip sonrasında seyircilerin coşkulu alkışlarına selam vererek cevap verdi.

    Narspor Teknik Direktörü Tarkan Güney maç sonunda ağlamaklı ses tonu ile yaptığı açıklamada, ligde kalmalarını inanmalarına bağladı. Ligde kalacaklarına sadece teknik kadro ve oyuncuların inandığını ifade eden başarılı antrenör, “İlk yarı sonunda herkes bize küme düştü gözü ile bakıyordu. Ama biz kalacağımıza inandık. Oyuncularımızla kenetlendik. Oyuncularımız doğru dürüst paralarını dahi alamamalarına karşın inançla oynadı. Bütün imkansızlıklara rağmen yılmadı. Onurla, gururla oynadı. Sonunda da başardık. Son maçımızı da kazanarak ligde kalacağımıza inanıyorum. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız, Klup başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimize, oyuncularımıza ve bizi her ortamda destekleyen, inanan fedekar seyircilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

    Narspor oyuncuları ise her türlü maddi olanaksızlıklara rağmen inançla mücadele ederek iyi bir başarı elde ettiklerini belirterek, bundan sonra yetkililerden destek beklediklerini ifade etti.

Oyuncular ve teknik ekibin sevinci sahadan sonra soyunma odasında da devam etti. Ligde kalmayı baraj maçına taşıyan oyuncular ve teknik ekip, başarıyı soyunma odasında adeta sevinç çığlıkları atarak doyasıya kutladı.