İngiliz Futbolunda Türk Bayrağı Krizi

İngiltere İkinci Ligi‘nde (Championship) hafta sonu oynanan bir karşılaşmada taraftarların açtığı Türk bayrağı ortalığı karıştırdı. Zira taraftarlar, 11 yıl önce Türkiye‘de öldürülen Leeds United taraftarlarına gönderme yapmak için maçta Türk bayrağı açtılar.

İngiltere‘de tüm önlemlere rağmen beklenen eylem gerçekleşti. Ezeli rakipler Millwall ile Leeds United arasında hafta sonu oynanan ve Millwall‘ın 3-2‘lik üstünlüğü ile sona eren Championship maçında bir grup Millwall taraftarı statta Türk bayrakları salladı. Taraftarların bu hareketi ülkede büyük yankı uyandırdı. Çünkü taraftarlar 11 yıl önce İstanbul‘da öldürülen iki Leeds United taraftarına gönderme yapıyorlardı. 2000 yılında Galatasaray ile Leeds United arasında oynanan UEFA Kupası maçı öncesi

İstanbul‘da taraftarlar arasında yaşanan kavgada Christopher Loftus ve Kevin Speight adlı iki İngiliz taraftar hayatını kaybetmişti.

Geçtiğimiz yıl da iki takım arasında oynanan maç sırasında Millwall taraftarları benzer bir eylemde bulunmuşlar ve bu olay büyük tepki toplamıştı.

Cumartesi günü iki takım arasında oynanan karşılaşmada alınan tüm önlemlere rağmen statta 4 taraftar Türk bayrağı açmış ancak 4‘ü de gözaltına alınarak stat dışına çıkarılmışlardı. Millwall yönetimi 4 taraftara da 5 yıl boyunca statlara giriş yasağı getirildiğini açıkladı. Bu arada maçtan sonra olay çıkartan 6 Leeds taraftarının da tutuklandığı bildirildi.

Millwall yönetimi bununla da yetinmeyerek resmi internet sitesinden taraftarlarının davranışlarından dolayı Leeds United‘tan özür diledi.

Kaynak: İHA