Balkan Yürüyüş Şampiyonası‘nda Türkiye Şampiyonu Oldu

Romanya‘nın başkenti Bükreş‘te yapılan Balkan Yürüyüş Şampiyonası‘nda Türkiye, 2‘si altın olmak üzere toplam 8 madalya kazanarak takım halinde şampiyon olmayı başardı.

Romanya‘nın başkenti Bükreş‘te düzenlenen şampiyonada, Türk Milli Takımı 2 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya olmak üzere toplam 8 madalya elde etti. 4 Türkiye rekorunun kırıldığı şampiyonada, erkeklerde Recep Çelik olimpiyat A barajını, bayanlarda Semiha Mutlu olimpiyat B barajını geçmeyi başardı. Şampiyonada Kemal Gelecek ise Türkiye Şampiyonu olduğu dönemdeki derecesini 3 dakikada daha geliştirerek Mayıs ayı içerisinde Portekiz‘de yapılacak olan Avrupa Kupası‘nda Türkiye‘yi temsil etmeye hak kazandı.

Erkekler 20 kilometrede; 1. Recep Çelik 1:22:31.00 derecesiyle (İlk 10 kilometre dahil, toplamda 2 Türkiye rekoru/olimpiyat A barajını geçti). Erkekler 10 kilometre; 2. Özgür Ozan Pamuk 46:13.80 derecesiyle, Erkekler 5 kilometre; 2. Şahin Şenoduncu 21:43.30 derecesiyle (Türkiye rekoru), 3. Murat Can Karapınar 22:17.70 derecesiyle. Bayanlar 20 kilometrede; 3. Semiha Mutlu 1:37:49.00 derecesiyle (Olimpiyat B barajını geçti). Bayanlar 10 kilometrede; 2. Tuğçe Güneş 50:05.10 derecesiyle,Bayanlar 5

kilometrede; 1. Gamze Özgür 23:38.90 (Türkiye rekoru) ve 3. Aylin Kahraman 25:42.20 derecesiyle Yürüyüş Şampiyonasında ülke olarak yüzümüzü güldürdü.

ATLETLERİMİZ BUGÜN YURDA DÖNDÜ

Romanya‘da Türk Bayrağını göndere çektiren Yürüyüş Milli Takımı, bugün yurda dönerken, 11 kişilik Milli Takımın 6‘sı Balıkesir‘in Ayvalık ilçesinden olan atletlerimiz Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ve Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer tarafından karşılandı. Geçtiğimiz ay, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Diyarbakır‘da yapılan Türkiye Şampiyonası‘nda Romanya‘nın Bükreş kentinde düzenlenen Balkan Şampiyonasına katılmaya hak kazanıp, Türkiye‘yi Bükreş‘te birincilik kürsüsünde temsil eden

Ayvalık‘lı atletler; Mert Atlı, Özgür Ozan Pamuk, Şahin Şenoduncu, Murat Can Karapınar, Seren Oğuz ve Kemal Gelecek, antrenörleriyle birlikte ayaklarının tozuyla kendilerine maddi ve manevi destekte bulunan Ayvalık Ticaret Odası yöneticileri tarafından hazırlanan pastalı bir törenle karşılandı.

Türkiye‘nin ve Ayvalık‘ın gururu olan sporcuları, bu büyük başarısından dolayı kutlayan ATO Başkanı Rahmi Gençer, önümüzdeki ay Portekiz‘de yapılacak Avrupa Şampiyonasında da Milli atletlerin başarısı için ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

ATLETLERİN İKİNCİ DURAĞI KAYMAKAMLIK OLDU

ATO‘da pastalı kutlamanın ardından, beraberinde İlçe Gençli ve Spor Müdürü Metin Cimli ve PTT Ayvalık Şubesi Müdürü İbrahim Pekbilgili ile birlikte Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant‘ı ziyaret eden milliler, başarılarının sevincini paylaştı. Sohbet havasında geçen ziyarette, Ayvalık‘tan 6 sporcunun Türk Milli Takımı formasıyla Türkiye ve Balkan rekorlarını kırmasından duyduğu memnuniyetini ifade etti.

Ayvalık Atletizm Kulübü Başkanı ve antrenör Sabahattin Tatar‘ın tesis yoksunluğu ile ilgili sıkıntısını çözebilmek için çok yakın zamanda girişimleri sonucunda ilçede yeni yapılacak devlet hastanesi yanında ki geniş bir araziyi spor kompleksleriyle donatılacak dev bir tesise dönüştürebilmek için arsanın tahsisini beklediklerinin müjdesini vererek, her zaman olduğu gibi genç atletler için gereken her türlü maddi ve manevi desteği hiçbir zaman esirgemeyeceklerini belirtti.

Kaynak: İHA