Shakhtar Donetsk sahasında Barcelona'yı konuk ediyor

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Shakhtar Donetsk ilk maçta 5-1 yenildiği Barcelona'yı sahasında konuk ediyor. Shakhtar Donetsk - Barcelona maçı saat 21.45'te başlayacak.

Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında bu akşam İspanya'nın Barcelona takımını sahasında konuk edecek.

SHAKHTAR DONETSK CEPHESİ


Shakhtar Donetsk takımında Hırvat savunmacı Dario Srna sakatlığı nedeniyle bugünkü Barcelona maçında forma giyemeyecek. Ukrayna temsilcisinde Olexandr Kucher ve Dmytro Chygrynskiy'nin sakatlıkları da sürüyor. Razvan Rat da cezası nedeniyle Barcelona karşısında forma giyemeyecek.

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, yaptığı açıklamada, ilk maçı deplasmanda 5-1 kaybeden takımının Barcelona'yı elemesinin ''imkansız olduğunu, ancak maçı kazanarak Şampiyonlar Ligi'ni hak ettiklerini gösterebileceklerini'' belirtti.

Lucescu, ''Elemenin imkansız olduğunu biliyoruz. Ancak maçı kazanmak için oynayacağız. Bu ligde yerimizin olduğunu göstermek istiyoruz. Şampiyonlar Ligi bize çok şey kattı ve gelecekte de ilerleme kaydetmeyi sürdüreceğiz'' dedi.

Mircea Lucescu, ''Barcelona'nın oyun seviyesini biliyoruz. Bizden daha deneyimliler. Oyunu nasıl kontrol edeceklerini, rakibin hatalarından nasıl faydalanacaklarını, nasıl toplu hücum edeceklerini, topu nasıl geri kazanacaklarını biliyorlar. Umarım bu seviyede oynamayı sürdürür ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanırlar'' diye konuştu.

BARCELONA CEPHESİ


Barcelona'da sakat oyuncular Carles Puyol, Eric Abidal ve Bojan Krkiç Ukrayna'ya götürülmedi. Cezalı Andres Iniesta da Shakhtar Donetsk maçında forma giyemeyecek.

Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola, La Liga'da hafta sonunda karşılaşacakları Real Madrid maçı öncesinde Şampiyonlar Ligi'nde tatsız bir sürprizle karşılaşmamak için oyuncularının maçı hafife almamalarını istedi.

Shakhtar Donetsk’in ilk maçın başlarında Barcelona savunmasına zor anlar yaşattığını söyleyen Barcelonalı Pedro, ''İlk maçta iyi bir skor elde etmiş olsak da, rövanş zor olacak. 90 dakikada her şey olabilir. Shakhtar çok iyi bir takım, ancak tarzımızı değiştirmeyeceğiz, oraya hücum etmeye ve goller atmaya gidiyoruz'' dedi.

TAKIMLARIN KADROLARI


SHAKHTAR DONETSK

Andriy Pyatov
Mykola İşçenko
Yaroslav Rakitskiy
Serhiy Krivtsov
Vyaçeslav Şevçuk
Douglas Costa
Tomas Hubschman
Jadson
Henrik Mhitaryan
Willian
Luiz Adriano

BARCELONA

Victor Valdes
Daniel Alves
Sergio Busquets
Gerard Pique
Adriano
Seydou Keita
Javier Mascherano
Xavi
Pedro
Lionel Messi
David Villa

Shakhtar Donetsk sahasında Barcelona'yı konuk ediyor

MAÇTAN NOTLAR

* Barcelona'nın Shakhtar Donetsk'i 5-1 yendiği maç aynı zamanda Katalanlar'ın şampiyonadaki 9. üst üste iç saha galibiyeti oldu ve böylece kulüp rekorunu egale etmeyi başardılar.

* Eğer Shakhtar Donetsk buradan turu döndürmeyi başarabilirse, UEFA tarihinde dört farktan turu çeviren dördüncü takım olma unvanını elde edecek.

* Shakhtar Donetsk bugüne kadar Barcelona'yı sadece bir kez yenebildi. Geriye kalan maçlarda iki mağlubiyet alan Ukrayna temsilcisi, üç kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

* Lucescu'nun öğrencileri bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 160 kez faul yaparak ve 141 kez de faule maruz kalarak, her iki kulvarda da liderliği ellerinde bulunduruyorlar.

* Başarılı savunma oyuncusu Dmytro Chygrynskiy, 2009-10 sezonunda Katalan ekibinde top oynayacak, Barcelona'da forma giyen ilk Ukraynalı futbolcu olmayı başarmıştı.

* Shakhtar Donetsk bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 12 iç saha maçını da kaybetmeyerek %100'lük bir başarı elde etti.

ÖNCEKİ KARŞILAŞMA

Shakhtar Donetsk sahasında Barcelona'yı konuk ediyor

6 Nisan 2011: Barcelona 5-1 Shakhtar Donetsk

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk karşılaşmasında Barcelona sahasında konuk ettiği Shakhtar Donetsk'i 5-1 mağlup etti. Barcelona'yı Shakhtar Donetsk karşısında galibiyete taşıyan golleri, 2. dakikada Iniesta, 34. dakikada Dani Alves, 53. dakikada Pique, 60. dakikada Keita ve 86. dakikada Xavi'den kaydetti. Konuk ekip Shakhtar Donetsk’in tek sayısını 59. dakikada Rakitskiy kaydetti.