Manisaspor Teknik Direktörü Karaman: Artık Büyük Hedeflere İmza Atmak İstiyorum

Spor Toto Süper Ligi‘in 29. haftasında kendi evinde Galatasaray ile karşılaşacak Manisaspor‘da hazırlıklar sürüyor.

Spor Toto Süper Ligi‘in 29. haftasında kendi evinde Galatasaray ile karşılaşacak Manisaspor‘da hazırlıklar sürüyor.

Tarık Almış Spor Tesisleri‘nde yapılan antrenman öncesi teknik direktör Hikmet Karaman önemli açıklamalarda bulundu. Karaman, 18 Nisan Pazartesi günü oynanacak karşılaşmanın her iki takım açısından da önemli olduğunu vurgularken, Türk futbolcusunun altyapı ve eğitim eksikliğinden dolayı motivasyon konusunda takımlarına sıkıntılar yaşattığını söyledi.

Karaman, bu nedenle şampiyonluğa oynayan takımlarla, küme düşmemeye oynayan takımların motivasyonu için çeşitli yöntemler denediğini, gelecek sezon için kulübü Manisaspor‘dan planlı gelişmeler beklediğini belirterek, ‘‘Teknik adam olarak artık çıtayı yüksek tutuyorum. Kendime yüksek hedefler koydum ve bu hedefler dışında başka bir şey düşünmeyeceğim.‘‘ dedi.

Manisa 19 Mayıs Stadı‘nda Galatasaray‘ı ağırlamaya hazırlanan Manisaspor‘da çalışmalar yoğun şekilde sürüyor. Özel işleri ve bazı araştırmalar için Hollanda‘da bulunan Karaman, ayağının tozu ile katıldığı antrenmanda oyuncularının motivasyonunu sağlamak için yoğun çaba sarf etti.

Antrenmanda sakatlıkları süren Ömer Aysan Barış ve Nizamettin Çalışkan takımdan ayrı çalışırken, Gençlerbirliği karşılaşmasında gördüğü kırmızı kart nedeniyle iki maç ceza alan ve izinli olan Murat Erdoğan ise katılmadı.

İKİ TAKIM İÇİNDE KOLAY BİR MAÇ DEĞİL

Antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Karaman, Galatasaray karşılaşmasına değinirken, “İki takım içinde kolay bir maç değil. Biz de son haftalarda aldığımız sonuçlarla mutlu değiliz. Bu gerçeği ortaya koyalım.‘‘ derken, oyuncuların motivasyonu konusunda sadece kendilerinin değil diğer kulüplerin de farklı yöntemler denemek zorunda kaldığını belirterek şöyle konuştu:

    “Özellikle Türkiye‘de futbol genel kültürüne baktığımız zaman, futbolcuları oynatabilmek için zaman zaman ortaya bir şeyler koymanız gerekiyor. Şampiyonluğa oynayan veya küme düşmemeye oynayan takımlar bilançoları birden bire arttırabiliyorlar. Anormal rakamlar veya vaatler ortaya çıkabiliyor. En büyük zorluğu ise orta sıralardaki takımlar yaşıyor. Bunun eğitimi altyapısı daha önceden alınmalı.

    Futbolcular her maça aynı konsantrasyon, aynı bakış açısı ile çıkabilmeli. Ancak bunlar zamanla oturacaktır. Biz de takım olarak bu handikabı yaşıyoruz. Kalan maçlardan maksimum puanlar almalıyız ki yukarıdaki takımlara yaklaşalım. Çünkü aşağısı ile yukarısı birbirine denk oldu.‘‘

    Deneyimli teknik adam, Galatasaray karşılaşması ile ilgili olarak da yaptığı açıklamada, “Galatasaray‘ın son durumu, özellikle de maç kaybetmesi bizim maç öncesine denk gelmesi gözlerin bu maça çevrilmesine neden oldu. Şimdi herkes Manisaspor - Galatasaray karşılaşmasına önemli bir maç olarak bakıyor. Aynı şekilde bizim açımızdan da önemli. Biz de baktığımızda kendi sahamızda gol atıp, goller atıp üç puan almak istiyoruz, rakibimizin büyüklüğüne de saygı gösteriyoruz. Durum bu.‘‘

    Açıklamalarının devamında sözü yeniden motivasyona getiren Hikmet Karaman, motivasyonda paranın önemine değinirken, konuyu günlük değil planlı motivasyon ile planlı kararlara getirdi. Karaman, şöyle devam etti:

    ‘‘Günlük motivasyon olmaz. Kulüplerimizin, özellikle biz Manisaspor olarak hem kulüp hem de sevk ve strateji anlamında ortaya sağlam birşeyler koymalıyız ki, gelecekteki senelerde bu türlü olaylar karşısında hazırlıklı oluruz. Bunlar hep bir deneyim. Bugüne kadar Manisaspor hep son iki haftada ligde kalmayı başarmış. İlk defa bu yıl kendisini tehlikeli bölgeden bu kadar hafta önce kurtarmış.

    Dolayısı ile mutlaka yapılacak şeyler vardır. Bunları idare anlamında konuşuruz. Biz kulübün gelecek senelerdeki stratejileri ile ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Eğer devre arası stratejilerimizi iyi belirleyebilseydik ki bu da eşittir para eşittir bütçe demektir. Eğer iki tane üst düzey oyuncu alsaydınız altıncılık hedefi çok daha rahat olabilirdi. Bugün o hedeflere oynayan ekiplerin harcamalarına baktığınız zaman bunu görebiliyorsunuz. Yatımı ne kadar iyi yaparsanız karşılığını o kadar iyi alabiliyorsunuz.

    Artık bugün alınan puanlar paraya dönüştü. Eskiden sadece çıkıp oynuyordunuz. Bugün kulüpler holding gibi. Şirkete ne kadar iyi yatırım yaparsanız, çalışanınızı ne kadar mutlu huzurlu ve rahat ettirirseniz karşılığında çalışanlarda her şeyi yapar. Devre arasında bütçemiz ona göre olsaydı, farklı yerlerde olabilirdik. Ama bu hemen olmuyor.

    Manisaspor kümede kalma hedefini erken gerçekleştiren bir kulüp. Önümüzdeki sezon bunun atılımları daha farklı olmalı. Onun için benim şahsım adına da ben de Hikmet Karaman olarak bundan sonra yüksek hedeflere imza atmak istiyorum. Onun dışındaki hedeflerde yokum. Bunu da herkes bilsin.‘‘

    Öte yandan Manisaspor‘un antrenmanında sürpriz ziyaretçilerde vardı. Kars Sarıkamış‘tan gelen Naci Bay ve eşi Naime Bay Hikmet Karaman‘ı ziyaret etti.

    Karamanı çok sevdiklerini söyleyen Bay çifti Karaman‘la hatıra fotoğrafı çektirirken, bir başka ziyaretçiler de çocuklardı. Harçlıklarından biriktirdikleri paralarla Karaman‘a çiçek hediye eden miniklere Karaman futbolcuların imzaladığı forma sözü verirken, takımın son ziyaretçisi Soma Maden İşçileri adına Adnan İzci‘ydi. İzci de, maden işçileri adına Karaman‘a küçük bir maden işçisi heykeli verdi.