Manchester United sahasında Chelsea'yi konuk ediyor

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Manchester United ilk maçta 1-0 yendiği Chelsea'yi bu sefer kendi sahasında konuk ediyor.

İngiltere Premier Ligi’n 2 güçlü temsilcisi Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında bu akşam karşı karşıya geliyor. İlk maçı deplasmanda 1-0 kazanan Manchester United bu akşam rakibi Chelsea’yi Old Trafford’da konuk edecek. Manchester Untied ile Chelsea arasında oynanacak zorlu karşılaşma saat 21.45’te başlayacak.

MANCHESTER UNİTED CEPHESİ


Manchester United, evinde oynadığı son 30 Şampiyonlar Ligi müsabakasından sadece birinde kaybetti. Manchester ekibi, bu turnuvada oynadığı son 9 maçta kalesinde sadece 2 gol gördü.

Manchester United'da Fletcher sakatlığı nedeniyle bugünkü Chelsea maçında forma giyemeyecek. Ev sahibi Manchester United’da başka bir eksik bulunmuyor.

CHELSEA CEPHESİ


Premier Lig’de 3.sırada yer alan Londra ekibi Chelsea Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinin ilk maçında 1-0 yenildiği Manchester Untied’ı bu akşam deplasmanda yenerek yarı finale yükselmek istiyor.

Chelsea Şampiyonlar Ligi'nde daha önce iki kez karşılaştığı Manchester United'a her iki maçta da boyun eğdi. Çeyrek final ilk maçında Manchester United'a geçen hafta evinde 1-0 yenilen Chelsea, 2008'deki final müsabakasında da rakibine penaltı atışları sonucunda boyun eğmişti.

Chelsea'de David Luiz statü gereği bu akşamki Manchester United maçında takımdaki yerini alamayacak.

TAKIMLARIN KADROLARI


MANCHESTER UNİTED

Edwin van der Sar
Rafael da Silva
Rio Ferdinand
Nemanja Vidic
Patrice Evra
Michael Carrick
Antonio Valencia
Park Ji-sung
Ryan Giggs
Javier Hernandez
Wayne Rooney

CHELSEA

Petr Cech
Branislav Ivanovic
John Terry
Alex
Ashley Cole
Michael Essien
Ramires
Frank Lampard
Florent Malouda
Fernando Torres
Nicolas Anelka

Manchester United sahasında Chelsea'yi konuk ediyor

MAÇTAN NOTLAR

* Manchester United, Şampiyonlar Ligi'nde eleme turlarında 2005 yılında Milan'a yenildiği günderi beri Old Trafford'da maç kaybetmiyor.

* Manchester United, oynadığı son 6 resmi maçını da kazanmayı başardı.

* Ferguson’un öğrencileri bu sezon evlerinde hiç yenilmedi.

* Dimitar Berbatov 22 golle bu sezon Manchester United'ın en golcü oyuncusu konumunda olmasına rağmen, Şampiyonlar Ligi'nde fileleri havalandırmayı başaramadı.

* Chelsea son üç maçında sadece 2 gol atabildi.

* Chelsea’nin rekor bir ücretle Liverpool'dan Ocak ayında transfer ettiği Fernando Torres, 10 maçta görev almasına rağmen henüz gol atamadı.

* Nicolas Anelka, Chelsea'nin bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki en golcü oyuncusu konumunda.

* Chelsea bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde evinde oynadığı 7 maçta sadece Manchester United'a mağlup oldu.

• Chelsea, Torres'in oynadığı 10 maçın sadece 5'ini kazanabildi.

ÖNCEKİ KARŞILAŞMA


Manchester United sahasında Chelsea'yi konuk ediyor

6 Nisan 2011: Chelsea 0-1 Manchester United

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk karşılaşmasında Manchester United deplasmanda Chelsea'yi 1-0 mağlup ederek 9 yıllık geleneği bozdu.

Stanford Bridge'de oynanan karşılaşmada Chelsea karşısında Manchester United’a galibiyeti getiren golü 24.dakikada Wayne Rooney kaydetti. Chelsea bu sonuçla 2002'den beri Londra'da Manchester United’a karşı devam ettirdiği yenilmezlik unvanını da kaybetti.