Manchester United: 2 - Chelsea: 1

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Manchester United sahasında Chelsea'yi ağırladı. İlk maçı deplasmanda 1-0 kazanan Manchester United, Chelsea'yi rövanşta 2-1 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Manchester United kendi sahasında, Chelsea'yi 2-1 mağlup etti ve adını yarı finale yazdıran taraf oldu. Manchester United 1-0 kazandığı maçın rövanşında, Old Trafford'da ağırladığı Chelsea'yi 2-1 yenerek Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi.

Karşılaşmanın 6. dakikasında Chelsea'nin Fransız yıldızı Malouda, Manchester United ceza sahasına doğru sokulmak istedi fakat Carrick mükemmel bir müdahaleyle topun ona gelmesini engelledi. 14. dakikada Rooney'nin uzaktan volesi Kaleci Cech için sorun yaratmadı ve bu pozisyondan da sonuç çıkmadı. 19. dakikada John O'Shea, Malouda'yı düşürdü ve sarı kart gördü. Frikiği Lampard kullandı, top üstten auta gitti. 25. dakikada Rooney sağdan müthiş bir orta yaptı, Javier 'Chicharito' Hernandez topu uçarak kafasıyla ağlara gönderdi fakat ofsayt gerekçesiyle bu gol sayılmadı. 29. dakikada Chelsea atağa çıktı, Edwin Van Der Sar bu pozisyonda Anelka'dan önce çıkıp topu taca atmayı başardı ve müthiş bir kurtarış yapmış oldu. 32. dakikada Nani'ye faul yapan Ramires sarı kart gördü. Manchester United baskısını artırdı ve 43. dakikada aradığı golü buldu. O'Shea'yle Giggs'in sağ kanattaki müthiş uyumunun sonucunda Galli efsane topu yerden ortaladı; genç Meksikalı Javier Hernandez kale ağzında golünü attı: 1-0. Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi Manchester United'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

MANCHESTER UNİTED - CHELSEA MAÇININ RESİM GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...


Manchester United: 2 - Chelsea: 1


İkinci yarıya Chelsea Menajeri Carlo Ancelotti, Fernando Torres'i kenara alıp oyuna Didier Drogba'yı sürerek başladı ve böylece Torres bu maçta da Chelsea formasıyla golle tanışamamış oldu. 50. dakikada Lampard'ın uzaktan çektiği şutu kaleyi tutmadı ve auta gitti. 58. dakikada Evra Drogba'yı düşürdüğü için sarı kart gördü. 60. dakikada Ancelotti Anelka'yı oyundan çıkarıp onun yerine sahaya Kalou'yu sürdü. 69. dakikada Ramires Nani'yi düşürdü ve ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 75. dakikada Alex Ferguson Nani'yi oyundan çıkardı ve onun yerine Antonio Valencia'yı aldı. 76. dakikada Chelsea hiç beklenmedik bir gol buldu. Manchester United savumasının sağına doğru Chelsea savunmasından atılan uzun topta Drogba topu göğsüyle önüne aldı, sonra şık bir vuruşla topu Van Der Sar'ın çaresiz bakışları arasında ağlara gönderdi: 1-1. Santradan sonra hızla çıkan Manchester United'da Rooney topu Giggs'e aktardı, onun Park'a pasında Güney Koreli yıldız topu önce göğsüyle kontrol etti, sonra sol ayağıyla ağlarla buluşturdu: 2-1. Karşılaşmanın geri kalanında başka gol olmadı ve Manchester United Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale adını yazdırdı.

MANCHESTER UNİTED - CHELSEA MAÇININ GOLLERİ İÇİN
TIKLAYINIZ...

Manchester United: 2 - Chelsea: 1