Futbol Altyapı Genel Koordinatörü Güveneroğlu: Başarılarımız Tesadüf Değil

Bu sezon ortaya koyduğu performanla göz dolduran Beşiktaş‘ta Futbol Altyapı Genel Koordinatörü Ulvi Güveneroğlu, başarının tesadüf olmadığını söyledi.

Bu sezon ortaya koyduğu performanla göz dolduran Beşiktaş‘ta Futbol Altyapı Genel Koordinatörü Ulvi Güveneroğlu, başarının tesadüf olmadığını söyledi.

    Siyah - beyazlı ekibin internet sitesizne açıklamalar yapan Ulvi Güveneroğlu, bu yıl mücadele ettiği yaş gruplarının birçoğunda şampiyonluğun en büyük adayı olan Futbol Altyapı Takımları’nın kazandığı başarıların bir tesadüf olmadığını belirterek şöyle konuştu:

    “Uzun süredir planlı ve programlı bir şekilde yaptığımız çalışmaların meyvasını alıyoruz. U-15 Akademi Takımımız, grubunu lider bitirerek Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. U-17 Takımımız, Türkiye Şampiyonu oldu. U-18 Takımımız, son maçında Galatasaray’ı yenerek liderliği kazandı ve son hafta oynayacağı maçı kazanırsa bir şampiyonluk daha elde edeceğiz. Aslında alınan bu sonuçlar bizleri şaşırtmıyor. Çünkü yaptığımız planların sonunda bu şampiyonlukların geleceğini biliyorduk.”

    Altyapı olarak ilk amaçlarının üst gruplara ve A Takımımız’a başarılı oyuncular yetiştirmek olduğunu vurgulayan Güveneroğlu, “Takımlarımızın birçoğu sürekli yan yana oynayan isimlerden kurulu. Her dönem üstlerine biraz daha katarak ilerliyorlar. Benden önce buradaki mevcut sistemin bu sonuçlarda önemli katkısı var. Ben geldikten sonra uygulamayı bozmadım ancak hızlandırılmasına yardımcı oldum. Çalışmalarımızı sürdürerek bu takımlardan iyi oyuncular çıkartıp Beşiktaş’a ve Türk futboluna yeni isimler kazandırmak istiyoruz.” dedi.

    Mevcut imkanları en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını da sözlerine ekleyen deneyimli futbol adamı, U-17 Akademi Futbol Takımımız’ın kazandığı şampiyonluğun kendilerini çok sevindirdiğini ifade etti.

    Bu hafta sonu Eyüpspor’la çok kritik bir mücadeleye çıkacak olan U-18 Futbol Takımımız’ın dışarıdan ve aşağıdan gelen oyunculardan kurulu bir ekip olduğunu söyleyen Ulvi Güveneroğlu, “U-18 Takımımız bu yıl kendilerinden beklenenin üzerinde işler yaptı. Eğer Eyüpspor maçını kazanırlarsa ligi ilk sırada bitirerek Türkiye Şampiyonası’na gitmeye hak kazanacaklar. Oyuncularımızın başarıyı, şampiyonluğu tatmalarını istiyoruz. Ancak herhangi olumsuz bir sonuç olsa bile görevlerini en iyi şekilde yaptıklarını söyleyebilirim. Bütün oyuncularımızı ve teknik ekibi kutluyorum.” şeklinde konuştu.