Trabzonspor‘un ‘Yılmaz Savaşçısı‘; Burak Yılmaz

Spor Toto Süper Lig‘de şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor, zorlu Galatasaray deplasmanından da galibiyetle dönerek mutlu sona bir adım daha yaklaştı.

Spor Toto Süper Lig‘de şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor, zorlu Galatasaray deplasmanından da galibiyetle dönerek mutlu sona bir adım daha yaklaştı.

    Takipçisi Fenerbahçe’nin 2 puan önünde liderliğini sürdüren bordo - mavililerde son haftaların en dikkat çeken ismi ise attığı ve attırdığı gollerin yanı sıra yaptığı fedakarlık ile Burak Yılmaz oldu.

    Bu sezon takımı adına 14 gol atan başarılı futbolcu, sakat sakat oynadığı Beşiktaş maçında olduğu gibi Galatasaray maçında da attığı golle galibiyeti getiren isim oldu. Trabzonspor forması altında şampiyonluk yaşamak isteyen golcü futbolcu, hırsı ve yaptığı fedakarlık ile takım arkadaşlarını da ateşliyor.

    Süper Lig‘in 24. haftasındaki Beşiktaş maçında burnu kırılmasına rağmen sakat sakat maça devam eden Burak, karşılaşmanın 88. dakikasına attığı golle takımına galibiyeti getirmişti. Başarılı futbolcu, burnundan geçirdiği ameliyatın ardından 26. haftadaki Gençlerbirliği kaçına maske ile çıktı. 27. haftadaki Konyaspor maçında ise bu kez başına darbe alan ve beyin kanaması geçiren Burak, geçirdiği ciddi sakatlığı rağmen ısrarla Galatasaray maçında da forma giymek istedi.

    Galatasaray maçında oynama isteğini hocasına bildirmesinin ardından Burak için özel kask yaptırıldı. Maç öncesi ısınırken kask ile rahat edemeyen başarılı futbolcu, kasksız olarak sahaya çıktı. Doktorların kafa toplarında dikkatli olması konusunda uyardığı Burak, müsabakanın 81. dakikasında attığı golle Beşiktaş maçının ardından Galatasaray maçında da sakat sakat mücadele etmesine rağmen galibiyetin mimarı oldu.

    Yaptığı bu fedakarlıklar ve sahadaki hırsı ile bordo - mavili taraftarların ‘Yılmaz Savaşçı’ lakabını taktığı Burak Yılmaz, büyük bir risk alarak çıktığı Galatasaray maçındaki golü de annesine armağan etti.

    Golcü futbolcu, şampiyonluğu hak ettiklerini belirterek, bunu başardıkları taktirde çok mutlu olacağını ifade etti. Geçtiğimiz hafta çok ciddi bir sakatlık geçirdiğini hatırlatan Burak, “Hafta içinde çok ciddi bir olay geçirdim. Beyin kanaması geçirdim. Maç öncesi yaptığımız ısınmada kaskla rahat edemedim ama çok şükür bir sorun olmadı. Yaşadığım olumsuzluk sonrası annem çok üzülmüştü. Bu nedenle attığım golü ona armağan etmek istedim.” dedi.

    Fenerbahçe ile çok ciddi bir rekabet yaşadıklarına işaret eden Burak, “Bundan sonra her hafta daha da zor geçecek. Çok ciddi bir şampiyonluk yarışı var. Şampiyonluğu Fenerbahçe de, Trabzonspor da hak ediyor. Daha az hata yapan şampiyon olacak. Biz olursak çok mutlu olacağız, olamazsak da Fenerbahçe‘yi kutlayacağız." ifadelerini kullandı.

    Bordo - mavili takımın başarılı futbolcusu Selçuk İnan da, Burak’ın yaşadığı tüm sakatlıklara rağmen sahaya çıkıp gollerini attığını dikkat çekti.

    Galatasaray maçını kazandıkları için mutlu olduklarını anlatan Selçuk, “Şampiyonluk hakkında bir şey söylemek için daha erken. Ligin bitmesine 6 maç daha var. Kalan maçları kazanırsak zaten şampiyonuz. Gerisi bizi ilgilendirmiyor. İnşallah bu sene şampiyon olacağız.” dedi.

    TAKIM ŞAMPİYON GİBİ KARŞILANDI

    Öte yandan, Galatasaray maçının ardından gece geç saatlerde Trabzon’a dönen Trabzonspor kafilesi, Trabzon‘da adeta şampiyon gibi karşılandı.

    Karşılaşmanın bitiminde araçlarI ile kenti karnaval yerine çeviren bordo - mavili taraftarlar, THY‘ye ait tarifeli uçak ile 01.15‘de Trabzon Havalimanı‘na inen takımlarını da coşkuyla karşıladı. Havalimanına toplanan yüzlerce taraftar, ellerinde takım bayrakları ve meşalelerle galibiyet kutlaması yaptı.

    Taraftarlar teknik heyet ve futbolculara sevgi gösterisinde bulunurken, futbolcular takım otobüsüne güçlükle binebildi. Bordo - mavili taraftarlar daha sonra araçları ile takım otobüsüne Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri‘ne kadar eşlik etti.