Samsunspor‘u ‘5-5‘ Şifresi Şampiyonluğa Götürecek

Samsunspor, Bank Asya 1. Lig’e vedaya hazırlanırken, yılların hasretini dindirmede kesin kararlı görünüyor. Karadeniz temsilcisinin 5 yıllık hasretinin dinmesine sadece 5 maç kalması camiada ‘5-5‘ şifresi olarak değerlendirildi.

Samsunspor, Bank Asya 1. Lig’e vedaya hazırlanırken, yılların hasretini dindirmede kesin kararlı görünüyor. Karadeniz temsilcisinin 5 yıllık hasretinin dinmesine sadece 5 maç kalması camiada ‘5-5‘ şifresi olarak değerlendirildi.

En yakın takipçisi Mersin İdmanyurdu’nun 4 puan önünde bulunan kırmızı - beyazlılar şampiyonluk için avantajlı takım görünüyor. Ligin ikinci yarısının en istikrarlı takımlarının başında gelen Samsunspor‘da kalan 5 maçın şifresi de ‘5-5‘ olarak belirlerlendi. Samsun‘un plaka koduyla da örtüşen bu rakamın camiayı mutlu sona ulaştıracağına kesin gözüyle bakılıyor.

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, şampiyonluk yolunda Denizlispor galibiyetiyle bir engeli daha aşarak hedefe gittiklerini söyledi.

Denizlispor maçının kendileri açısından çok zor geçeceğini düşünerek hareket ettiklerini belirten Kaplar, "Oyuncularımı kutluyorum. Önemli olan galip gelmekti, bunun dışında hiçbir şey düşünmüyorduk. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Yolumuza emin adımlarla hızlı, hatta koşarak devam ediyoruz. İnşallah bundan sonraki maçları da kazanırız." dedi.

Kalpar, Samsunspor camiasının şampiyonluğa inandığını, kalan her maçı ayrı ayrı değerlendirip mutlu sona ulaşacaklarını kaydetti.

SİMON ZENKE DE GOL KRALLIĞINA KOŞUYOR

Samsunsporlu Simon Zenke de şampiyonluğa adım adım yaklaşırken, kendisini de gol krallığı yarışında önde olmasının ayrı bir mutluluk verdiğini söyledi.

Zorlu Denizlispor maçından kendisinin attığı golle alınan 3 puanın çok anlamlı oluğunu savunan Zenke, “Çok sevinçliyim. Denizlispor maçı önemliydi. Büyük bir avantaj sağladık. Bizim dışımızdaki rakiplerimizde her hafta inişler çıkışlar oluyor. Biz istikrarımızı bozmadan ligi kapatmak istiyoruz. Artık önümüzdeki Kayseri Erciyespor maçına bakacağız.” diye konuştu.

    Bu arada lider Samsunspor‘un yanında golcü futbolcusu Simon Zenke‘de gol krallığında zirvedeki yerini koruyor. Son haftalarda hemen her maçta gol atarak sayıyı 15’e yükselten Zenke’nin yakın takipçileri ise Adanasporlu Mbilla Etame (13) ve Bolusporlu Ferhat Kiraz (12).

    Öte yandan Samsunspor ligde kalan 5 maçı ayrı ayrı düşünerek işi sıkı tutuyor. Kendi saha ve deplasmanda zorlu rakiplerle karşılaşacak olan kırmızı - bezaylıların kalan 5 maçın 3’ünü içeride oynayacak olması büyük avantaj olarak değerlendiriliyor.

    Samsunspor’un kalan maçları ise şöyle: Kayseri Erciyesspor (İ), Orduspor (D), Güngeren Belediyespor (İ), Gaziantep Büyükşehir Belediye (D), Çaykur Rizespor (İ).