Kasımpaşa - Beşiktaş Maç Sonu

Spor Toto Süper Lig‘in 28. hafta son maçında Kasımpaşa‘yı 1 - 0 yenen Beşiktaş‘ta Teknik Direktör Tayfur Havutçu, kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Spor Toto Süper Lig‘in 28. hafta son maçında Kasımpaşa‘yı 1 - 0 yenen Beşiktaş‘ta Teknik Direktör Tayfur Havutçu, kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Kasımpaşa maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Tayfur Havutçu, ‘‘Kasımpaşa‘nın Kayserispor‘u yenmesinin ardından bu maç onlar için önem kazandı. Biz de üst sıralar için mücadele ediyoruz. Bu tür maçlarda ikinci golü bulamayınca sıkıntı yaşıyorsunuz. İkinci yarıda Kasımpaşa bizim basit hatalarımızdan pozisyonlar buldu ama değerlendiremedi. Kazandığımız için mutluyuz.‘‘ dedi.

Özellikle ilk yarıda önemli bir maç çıkardıklarını da belirten Tayfur Havutçu, ‘‘Oyunun kontrolü bizim elimizdeydi. İkinci yarıda Kasımpaşa daha istekliydi. Fakat biz kazanmasını bildik.‘‘ diye konuştu.

Genç teknik adam, ‘Ziraat Türkiye Kupası‘nı alıp takımda kalırım diye mi? Yoksa sezon biter ben giderim diye mi bakıyorsunuz şeklindeki bir soruya ise, ‘‘Sezon sonunda gidecek gibi bakmıyorum. Ben bu takımda kalıcı olduğumu düşünüyorum.‘‘ diye cevap verdi.

CENK VE ALMEİDA‘NIN DEĞERLENDİRMESİ

Beşiktaş‘ın genç file bekçisi Cenk Gönen ise, ‘‘Kazandığımız için mutluyuz, iyi oynadık, geride kalan 6 maçımızı kazanıp ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz.‘‘ dedi.

Bir basın mensubunun maçlara olan konsantrasyonu ile ilgili bir soruya ise Cenk, ‘‘Maçlara ilk dakikadan 90. dakikaya kadar maça ve çizgideki görevime odaklanmaya çalışıyorum.‘‘ diye konuştu.

Gol attığı ve maçı kazandıkları için mutlu olduğunu belirten Almeida ise bir soru üzerine, Atletico Madrid Başkanı ile birlikte olmadığını bunların neden ortaya çıktığını da bilmediğini belirterek, ‘‘Beşiktaş‘la kontratım var, burada da mutluyum. Gidecek söylentileri nereden çıkıyor bilmiyorum. Hocanın değişmesiyle ilgili taktik değişiklikten ziyade bana verilen görevi yapmaya ve takıma yararlı olmaya çalışıyorum.‘‘ diye konuştu.

KASIMPAŞA TEKNİK DİREKTÖRÜ ÇAPA: YENİLGİ HAKKIMIZI KULLANDIK

Kasımpaşa Teknik Direktörü Fuat Çapa, ise kendileri için iki farklı maç olduğunu ve ikinci yarıdaki oyunlarıyla galibiyeti hakettiklerini söyledi.

Beşiktaş‘ın çok güçlü takım olduğunuda belirten Çapa, ‘‘Bizim açımızdan iki ayrı devrede iki ayrı maç oldu. İlk yarıda oyuncularımız zaman zaman ofansif ve defansif olarak aksadılar. Rakip Portekiz Milli Takımı‘nın etkili isimlerinin forma giydiği Beşiktaş olunca da sıkıntılar yaşadık. Kalecimiz çok iyi bir maç çıkardı.

İkinci devrede ise iyi bir mücadele ortaya koyduk. Halil‘in iki, Keller ve Ersen‘in birer önemli pozisyonları var. Ancak golü bulamayınca sıkıntı yaşadık, mücadele iyi, pozisyonlar güzel ama gol atamayınca kaybettik ve üzüntülüyüz.‘‘ dedi.

7 maç kala bir mağlubiyet bir de beraberlik haklarının kaldığını oyuncularına söylediğini belirterek, ‘‘Biz ligin bitimine 7 hafta kala bir toplantı yaptık ve arkadaşlarıma bir yenilgi bir de beraberlik hakkımız var demiştik. Mağlubiyeti aldık, tek beraberliğimiz kaldı ama bunu Sivas‘tan almamalıyız. Biz sezonu sonuncu sırada bitirmeyeceğiz demiştim bunu başaracağız. Ligi nerede bitiririz, gelecek sezon hangi ligde oynarız bilmiyorum ama Kasımpaşa çok iyi olacaktır.‘‘ diye konuştu.

Kasımpaşa‘nın başarılı kalecisi Fırat ise yaptığı açıklamada, ‘‘3 puan için sahaya çıktık, Beşiktaş‘ın gücünü biliyoruz, Gaziantepspor ile oynadıkları kupa maçından dolayı yorgun olduklarını biliyorduk. Eğer bu maçı kazansaydık, Sivas‘a final maçına gidecektik. Şimdi 11 puan fark var, artık işimiz güçleşti. Kalan maçlarda hedefimize ulaşırız inşallah. Sivas maçını kazanmak istiyoruz. İşimiz zor ama ligde kalmak istiyoruz.‘‘ dedi.

Fırat, her iki takımında iyi bir maç çıkardığını da belirterek, ‘‘Ne yazıkkı elde ettiğimiz gol pozisyonlarını değerlendiremedik. Ligde durumumuz zorda, puana ihtiyacımız var. Önemli bir 3 puan kaybettik. Özellikle ikinci yarıda çok iyi bir oyun çıkardık, ama girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik.‘‘ diye konuştu.

Kasımpaşa‘nın Şilili oyuncusu Robledo, ‘Bu takım kurtulur mu? sorusuna ise, ‘‘İçinde bulunduğumuz ortam gereği ligde kalmamız bizim elimizde değil, Sivasspor maçını kazanırsak yeniden umutlanırız.‘‘ diye cevap verdi.

Robledo, bir basın mensubunun sorusu üzerine ise, Beşiktaş‘ın da iyi bir sezon geçirmediklerini, hızlı atak oyuncularının olduğunu ama ligde iyi durumda olmadıkları yorumunu yaptı.