Fiorentina: 1 - AC Milan: 2

İtalya Ligi Serie A'nın 32. haftasının son karşılaşmasında Milan deplasmanda Fiorentina'yı 2-1'lik skorla mağlup etti.

Serie A'da 32. hafta karşılaşmalarında Milan, zorlu Fiorentina deplasmanından 3 puanla dönerek şampiyonluk yolundaki yürüyüşünü emin adımlarla sürdürdü.

Konuk ekibe galibiyeti getiren goller ilk yarıda Seedorf ve Pato'dan gelirken, Zlatan Ibrahimovic maçın 87. dakikasında kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Konuk ekip Milan maça oldukça hızlı bir başlangıç yaptı. 8. dakikada Pato'nun kafayla indirdiği topu ceza sahası içinde önünde bulan Clarence Seedorf sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi: 0-1.

Golden sonraki 10-15 dakikalık süreçte Fiorentina Milan'ı kendi yarı alanına hapsedip istediği baskıyı kursa da bu bölümde Vargas, Donadel ve Ljajic ile yakaladığı fırsatlardan sonuç alamazken, Abbiati de yaptığı kurtarışlarla alkış topladı.

41. dakikada Ibrahimovic'le hızlı gelişen Milan atağında İsveçli golcüden sağ kanatta topu alan Boateng, içeri hareketlenen Pato'ya çıkardı. Brezilyalı golcü de sol ayağıyla düzgün bir tek vuruş yaparak ilk 45 dakikanın sonucunu ilân etti: 0-2.

Mücadelenin ikinci yarısına Milan daha kontrollü başlarken, ani ataklarla Fiorentina kalesinde etkili olmaya çalıştı. Konuk ekip İsveçli yıldızı Ibrahimovic ile iki net fırsattan yararlanamadı.

80. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Juan Manuel Vargas, sol ayağıyla sert bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi ve fark bire indi: 1-2.

87. dakikada Zlatan Ibrahimovic topsuz alanda hakeme yaptığı itiraz sonrasında kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve Milano temsilcisi maçı 10 kişiyle tamamladı.

Bu sonuçla Milan puanını 68'e yükseltirken, Fiorentina ise 42 puanda kaldı.

Fiorentina: 1 - AC Milan: 2