Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu‘nun Tanıtımı Yapıldı

47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu‘nun tanıtım toplantısı Çırağın Sarayı‘nda gerçekleştirildi.

47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu‘nun tanıtım toplantısı Çırağın Sarayı‘nda gerçekleştirildi.

    Yenilenen İstanbul Parkuru ile 24 Nisan‘da Pazar günü Sultanahmet Meydanı‘ndan başlayacak mücadele, 176 bisikletçinin Boğaziçi Köprüsü‘nü geçişinin ardından Bağdat Caddesi Sahil yolu güzergahında tamamlayacakları 8 tur ile en üst seviyeye çıkacak. Bağdat Caddesi‘ndeki görkemli finişin yapılacağı İstanbul etabı ile "TUR 2011"start alacak.

    Toplam mesafesi 1387 km olan ve Avrupa‘dan Asya‘ya "Kıtalar Arası İlk Etaplı Bisiklet Turu" olarak kurgulanan 47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Dünya‘da ilk kez kıtaları birbirine bağlayacak.

    TUR 2011‘in etapları ise şöyle oluşuyor:

    1. Etap 24 Nisan İstanbul "Europe to Asia" 114.1 km

    2. Etap 25 Nisan Kuşadası - Turgutresi 178 km

    3. Etap 26 Nisan Bodrum - Marmaris 166 km

    4. Etap 27 Nisan Marmaris - Pamukkale 207 km

    5. Etap 28 Nisan Denizli - Fethiye 218.6 km

    6. Etap 29 Nisan Fethiye - Finike 184 km

    7. Etap 30 Nisan Tekirova - Manavgat 138 km

    8. Etap 1 Mayıs Side - Alanya 157.8 km

    MÜFTÜOĞLU: OLİMPİYAT HEDEFİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

    Tanıtım toplantısında konuşan Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu‘nu gerçekleştirecekleri için mutlu olduklarını söyledi.

    Dünyada tanınmış birçok sporcunun turnuvaya katılacağını kaydeden Müftüoğlu, "Dünyada ünlü 40 tane takımın yarısından fazlası Türkiye‘yi tercih etti. Bisiklet Federasyonu olarak olimpiyatlara sporcu göndermek için çalışıyoruz. 2012 Londra Olimpiyatları‘nda gitmek hedefimiz." diye konuştu.

    YUNUS AKGÜL: OLİMPİYATLARI İSTANBUL‘A GETİRMEK İSTİYORUZ

    Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu‘nun adına yakışır hale getiren herkese teşekkür etti.

    Akgül, Türkiye‘ye olimpiyatları getirmek için büyük bir çalışma içinde olduklarını vurgulayarak, "İstanbul‘a mutlaka olimpiyatları getirmek istiyoruz. Daha önceden İstanbul iki defa aday oldu. Ancak alt yapı olarak hazır değildi. Şimdi yapmış olduğumuz organizasyonlar ve salonlarla olimpiyatlara adayız. Dünyanın en büyük spor organizasyonlarını gerçekleştiriyoruz." dedi.