Mardin’De Pedallar Kardeşlik İçin Döndü

Mardin Belediyesi, Kaçkar Bisikletçilik ve Çekmeköy Belediyesi‘nin ortaklaşa düzenlediği ‘Pedallar kardeşlik için dönüyor‘ adlı dağ bisikleti yarışması, Mardin‘in tarihi sokaklarında yoğun sis altında başladı.

Mardin Belediyesi, Kaçkar Bisikletçilik ve Çekmeköy Belediyesi‘nin ortaklaşa düzenlediği ‘Pedallar kardeşlik için dönüyor‘ adlı dağ bisikleti yarışması, Mardin‘in tarihi sokaklarında yoğun sis altında başladı.

Tarihi doku içerisindeki ilk özel dağ bisikleti yarışmasına Türkiye‘nin dört bir yanından yaklaşık 120 sporcu katıldı. Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Cevat Ercan, vali konağı önünde kurulan yarış parkurunda sporcularla bir araya gelerek başarılar diledi.

Yarışmadan önce bir konuşma yapan Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Mardin’nin tarihi dokusunu tanıtmak için çok önemli bir organizasyona imza attıklarını, kentin, spordan sanata, kültürel etkinliklerden maneviyata kadar her türlü aktivitenin yapıldığı mistik bir şehir konumuna geldiğini söyledi. Ayanoğlu, "Kültürel ve sportif bir proje ile kardeşlik duygularının pekiştirilmesini amaçladık. Bu pedal hiç durmasın, her yıl bu pedalı Mardin’de çevirelim. Bu konuda bize destek veren Çekmeköy Belediye Başkanı Sayın Ahmet Poyraz’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ise Bisiklet dağ yarışını Çekmeköy‘de zor koşullarda yaptıklarını söyledi. Poyraz, "Zor yarışı şimdi burada tarihi sokaklarda yapmaya karar verdik. Aslında Mardin’e beklediği bereketi getirdik. Çekmeköy’ün yeşilliği ile Mardin’in doğasını eski bin yıllık tarihi güzelliği ve kültürünü birleştirmek istedik. Mardin hoşgörüsü ve kardeşliği ile bizi birbirimize kenetlendirdi. Bizi burada misafir eden bütün Mardin halkına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu

İstanbul’dan yarışma için Mardin’e gelen Elif Murat adlı sporcu, tarihi kente hayran kaldığını, havanın sisli olmasından dolayı yarışın zor geçeceğini söyledi.

Daha sonra yarışmanın startı verildi. 7 bin yıllık tarihi sokaklarında pedal çeviren sporcular, bazı noktalarda büyük zorluk çekti. Bazı sporcular, korkudan inemedikleri merdivenlerde bisikletlerini taşımak zorunda kaldı. Yarışmanın yarın da devam edeceği bildirildi.