Galatasaray-Trabzonspor Maçından Notlar İstanbul

Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Ünder, ligde geçtiğimiz hafta 3-0 kaybedilen Medical Park Antalyaspor maçı kadrosundan 7 futbolcuyu Trabzonspor maçında ilk 11‘de sahaya sürmedi.

Kaleci Ufuk‘u maç kadrosuna dahi almayan Ünder, bu futbolcunun yerine Zapata‘yı oynatırken, yedek kaleci olarak kadroda Aykut‘a yer verdi.

Bülent Ünder, Antalyaspor maçında ilk 11‘de oynattığı Cana, Pino, Hakan, Serkan, Stancu ve Kewell‘ı sahaya sürmezken, sadece Pino ve Kewell‘ı yedek bıraktı.

Sakat olan Hakan, Cana ve Stancu‘nun yanı sıra Serkan ve Ufuk maç kadrosuna alınmadı.

Bülent Ünder, bu futbolcuların yerine sakatlıktan dönen Sabri, sarı kart cezaları biten Gökhan, Kazım, Culio ve Ayhan ile uzun süredir forma giymeyen Insua‘yı ilk 11‘de oynattı.

Sarı-kırmızılı ekipte en son 29 Ocak‘taki 2-0 kaybedilen Bursaspor maçında yer alan Insua 71 gün, Gaziantespor ile 2 Mart‘ta oynanan Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında sakatlanan Sabri ise 39 gün sonra Galatasaray formasını yeniden giydi.

Trabzonspor‘da ise Konyaspor maçında ilk 11‘de forma giyen Egemen‘in yerine, Galatasaray karşısında sahaya Glowacki çıktı.

-BEŞİKTAŞ MAÇINDAN SONRA TRABZONSPOR MAÇI DA SEYİRCİSİZ-

Galatasaray, ezeli rakibi Beşiktaş‘tan sonra, Trabzonspor ile de seyircisiz bir maçta karşı karşıya geldi.

2007-08 sezonunda, bir önceki sezondan kalan cezası nedeniyle derbi tarihinde ilk kez Beşiktaş‘ı seyircisiz maçta konuk eden ve 2-1 mağlup eden sarı-kırmızılı ekip, bu sezon Fenerbahçe derbisindeki saha olayları nedeniyle de ilk kez bir Trabzonspor maçını taraftar desteğinden yoksun oynadı.

Bu arada, devre arasında hizmete giren Türk Telekom Arena‘da ilk kez bir karşılaşma seyircisiz oynandı. 

-BÜLENT ÜNDER‘İN ARENA‘DAKİ İLK MAÇI-

Galatasaray‘da Gheorghe Hagi ile yolların ayrılmasından sonra takımın başına getirilen Bülent Ünder, Türk Telekom Arena‘da ilk kez bir maça çıktı.

Ünder‘in, Türk Telekom Arena‘daki ilk maçında sarı-kırmızılı taraftarlar ceza nedeniyle tribündeki yerlerini alamadı.

-BURAK, İNGİLTERE‘DEN GELEN KASKLA ISINDI-

Trabzonspor‘da geçen haftaki Konyaspor maçında kafasına aldığı darbeden dolayı olası bir beyin kanamasına karşı hastanede müşahade altına alınan Burak Yılmaz, Galatasaray maçında oynayabilmesi için İngiltere‘den özel kask getirildi.

Maç öncesinde bu kaskla ısınmaya çıkan Burak, maçta ise rahatsız etmesi nedeniyle kaskı kullanmadı.

-TÜRK POLİS TEŞKİLATI‘NIN 166. YILI-

Türk Polis Teşkilatı‘nın 166. yılı nedeniyle, iki takım futbolcuları da maç öncesindeki seramoniye polis kıyafetli çocukların ellerinden tutarak geldiler.

Türk Telekom Arena‘nın boş tribünlerine de ‘‘Türk Polis Teşkilatı‘nın 166. Yılı Kutlu Olsun‘‘ ve ‘‘Güvende olmanız bize yeter‘‘ pankartları yer aldı.

Bu arada, karşılaşmayı sadece statta bulunan görevliler ile protokol tribününde yer alan konuklar izleyebildi. 

Kaynak: AA