Mehmet Güven: Galatasaray‘da Skibbe‘yle Başarıyı Yakalayabilirdim

Manisasporlu futbolcu Mehmet Güven, Galatasaray‘da forma giydiği dönemlerde çalıştığı teknik adamlardan Skibbe ile başarıyı yakalayabileceğini hissettiğini söyledi.

Manisasporlu futbolcu Mehmet Güven, Galatasaray‘da forma giydiği dönemlerde çalıştığı teknik adamlardan Skibbe ile başarıyı yakalayabileceğini hissettiğini söyledi.

Futbol Federasyonu‘nun TamSaha Dergisi‘ne açıkmalarda bulunan Manisasporlu futbolcu Mehmet Güven, Galatasaray‘da forma giydiği dönemlerde çalıştığı teknik direktörleri değerlendirerek, şu ifadeleri kullandı: "Eric Gerets zamanında takım zaten başarılıydı ve şampiyonluğa ulaşmıştı. Feldkamp döneminde de son maçları Cevat Güler Hoca yönetiminde oynayıp şampiyon olmuştuk. Skibbe zamanında da her şeye rağmen başarıyı yakalayabilirdik ama olmadı. Kendisi çok iyi bir teknik direktördü bana göre. Skibbe ile başarıyı yakalayabileceğimi hissetmiştim. Benim değerlendirmeme göre çok iyi bir kişiliğe sahipti. Ama takım olarak onun istediklerini sahaya pek de iyi yansıtamadık. Sonuçta da görevine son verildi. Ancak onunla çalışmaktan memnuniyet duymuştum." şeklinde konuştu.

"BÜYÜK BİR TAKIMA GİTMEK İSTEMİYORUM"

İleriye dönük hedefleriyle ilgili olarak konuşan Mehmet Güven, futbol oynarken huzurun çok önemli olduğunu kaydederek, "İstediğiniz takımda hatta istediğiniz büyük bir takımda oynayın, huzurunuz bozulduktan sonra para da ancak bir yere kadar sizi götürüyor. Çünkü manevi huzurunuz olmuyor. Bu da maddiyata göre daha önemli. O yüzden büyük bir takıma geri dönme konusunda da açıkçası hiç hevesli değilim. Çünkü gerek şehir olsun, gerek takım olsun Manisa‘da gerçekten çok mutluyum. Buradaki ortamım gayet güzel. İstediklerimi sahaya iyi yansıtıyorum. Değer veriliyor burada bana. Ben de elimden geldiği kadar bu değerin karşılığını sahada vermeye çalışıyorum. Bu yüzden uzun yıllar Manisaspor‘a hizmet etmek istiyorum. Ama eğer Avrupa olursa da yok demem hani." ifadelerini kullandı.

Bu arada geçen günlerde teknik direktörleri Hikmet Karaman‘ın Nou Camp‘ta oynanan Barcelona-Arsenal Şampiyonlar Ligi 2. Tur maçına tüm takımı götürmek istediği ancak daha sonra çeşitli nedenlerden ötürü bunun gerçekleşmediğine yönelik yayımlanan haberlerin gerçekliği olduğunu dile getiren Mehmet Güven, "Böyle bir seyahat gerçekleşecekti. Gerekli makamlara, hatta devlet büyüklerine kadar gitmişti bu konu. Her şey planlanmıştı. Hikmet Hoca bizi o maça götürmeyi çok istiyordu. Ama hem Barcelona-Arsenal maçından üç gün sonra lig maçımızın olması hem de A Millî Takım Teknik Direktörümüz Guus Hiddink‘in Spor Toto Süper Lig‘de görev yapan teknik adamlarla yaptığı toplantıya hocamızın da katılması nedeniyle bu organizasyon gerçekleşemedi." açıklamasında bulundu.

"İSTEDİĞİM ORTAMI MANİSASPOR‘DA BULDUM"

Mehmet Güven, bir soru üzerine Galatasaray‘da istediği ortamı Manisaspor‘da bulduğunu söyledi.

Manisaspor‘da ilk sezon biraz sıkıntı çektiğini de anlatan Güven, şöyle konuştu:

"Çünkü ilk defa İstanbul dışına çıkıyordum. Bu yüzden eşimle birlikte adaptasyon konusunda oldukça zor günler geçirdik. Ancak daha sonra şehre alışınca ben de kendimi daha çok futbola vermeye başladım. İstediğim ortamı yakalayınca da performansım arttı. Ortam çok önemli bu yüzden benim için. İstanbul‘dakinden daha farklı bir ortam var burada. İnsanların çoğu mütevazı bir kere. Kaprisli insan yok denecek kadar az. Burada sizi insan yerine koyuyorlar tam anlamıyla.

Değer verdiklerini bir şekilde gösteriyor ve hissettiriyorlar. Siz de böyle bir ortam bulunca oynamak istediğiniz oyunu sahaya daha rahat yansıtıyorsunuz. Bu da benim yakaladığım performansta çok etkili oldu diyebiliriz.

Galatasaray‘da oynadığım dönemde saha içinin yanı sıra saha dışında da çok sıkıntılı dönemler geçirdiğim oldu. Saha içinde düzenli oynayamamamın yanı sıra saha dışında da az önce bahsettiğim gibi huzuru yakalayabileceğim bir ortam bulamamıştım. Ne kadar dışarıya yansıtmamaya çalışsam da kendi içimde hep yaşadım bu sıkıntıları. Kendi içimde yaşayınca da sorun haline geldi ve gittikçe büyümeye başladı bu sıkıntılar.

Frank Rijkaard Galatasaray‘ın başına geldiği zaman da sezon başı kampında yine aynı şeylerin tekrar edeceğini az çok tahmin edebiliyordum. Bu yüzden hocaya gidip, "Ben gitmek istiyorum artık buradan. Kendime daha farklı bir ortam oluşturup, başka bir forma için ter dökmek istiyorum" dedim. Rijkaard, benim bu sözlerimi gayet doğal karşıladı ve gitmeme izin verdi. Benim de bu olaydan sonra Manisaspor‘a transferim gerçekleşti. Dediğim gibi burada istediğim ortamı buldum. Çünkü saha dışında gelişen olaylar, saha içinde de oyuncuya konsantrasyon kaybı yaşattırıyor. Manisa‘da tam anlamıyla huzuru bulup, futbola odaklanabildim."