Mahmut Özgener: 3 yıllık başkanlık dönemimde en mutlu olduğum gün

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Federasyon Yönetim Kurulu ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında gündeme ilişkin konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İzmir‘deki stat probleminin farkında olduklarını belirten Özgener, "Dün Atatürk Stadı‘nı gezdik. Atatürk Stadı konum itibariyle tadilatı, yeniden yapılandırılması çok zor bir stat. Bu nedenle Atatürk Stadı‘nı yıkıp yerine 50 bin kişilik bir stat yapmayı planlıyoruz" dedi.

2020 Futbol Şampiyonası" href="https://www.beyazgazete.com/avrupa-futbol-sampiyonasi.html">Avrupa Futbol Şampiyonası için İzmir‘den Atatürk Stadı‘nın hazırlanacağını belirten Özgener, "Atatürk Stadı bizim için büyük önem arz ediyor. Fakat sahanın seyirciye uzak olması sebebiyle sıkıntı çekiliyor. Seyircinin stadın tamamını görmesi lazım. Bu bir kriter. Bu nedenle yıkıp yeniden yapacağız. Stadın küçülmesi söz konusu. Bu nedenle şimdiki yerine göre kapladığı alan azalacak. Boşalan yerlere yeni faaliyet alanları yapacağız" diye konuştu.

Başkan Özgener, statla ilgili tasarrufun 2020 Futbol Şampiyonası" href="https://www.beyazgazete.com/avrupa-futbol-sampiyonasi.html">Avrupa Futbol Şampiyonası‘nın adaylık sürecine göre şekilleneceğini de sözlerine ekledi. Örnekköy‘e yapılacak stat konusuna da değinen Özgener, "İzmir‘in futbol yükünü şuan da Alsancak Stadı çekiyor. Fakat arka arkaya oynanan maçlar sonucunda hem statta hem de zeminde problemler meydana gelmiş. İzmir‘in büyüklüğüne ve futbol kulüplerine Alsancak Stadı artık yetmemektedir. Sayın Başkanımız Aziz Kocaoğlu‘da bunu görmüş ve konuyla ilgili ilk adımı atmıştır.

Örnekköy‘de bir alan bu iş için ayrılmış. İlk etapta o bölgeye 15 ya da 20 bin kişilik bir stat düşünüyoruz. Almanya‘dan bu işle ilgili dünya çapınca çalışmalar yapmış bir mimar getirtip çalışmalara başlayacağız" şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, kentin kuzey aksındaki ihtiyacı gidermek üzere yapmayı kararlaştıkları 15-20 bin kapasiteli stat projesini zaman kaybetmeksizin hayata geçireceklerini belirtti. Buca Arena‘nın kapasitesinin arttırılmasıyla Güney‘deki stat sorununu çözdüklerini dile getiren Başkan Kocaoğlu, Örnekköy‘de yapılacak stat konusunun yaklaşık 5-6 aydır Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Futbol Federasyon Başkanı Mahmut

Özgener‘in de gündeminde olduğunu, bu konuda haftada en az bir kez Özgener‘le görüştüklerini vurguladı. Birkaç hafta içinde bir kez daha bir araya geleceklerini ve son noktayı koyacaklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Hep beraber İzmir‘e bir eser kazandırmak için kolları sıvadık. Yeni stat için zaman kaybetmeden harekete geçmek istiyoruz" diye konuştu.

"ŞİDDET YASASININ GEÇMESİ BENİ ÇOK MUTLU ETTİ"

Sporda Şiddet Yasasını da yorumlayan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Göreve geldiğimden beri en mutlu günlerimden birini yaşıyorum. Meclisimize teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımın Faruk Özak‘ın da yasada büyük emeği var. Bu çok önemli bir adım. Yasa, statlardaki şiddetin hemen biteceği anlamına gelmiyor. Örnek ülkelerin yaptığını Türkiye de gerçekleştirdi. Bu süreçte statlar yenilenirken, görmek istemediğimiz olaylar da azalacak. Yasanın Resmi Gazete‘de yayınlanıp yürürlüğe girmesinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu olarak bu konuda kapsamlı bir toplantı düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA