Dünya Görme Engelliler Oyunu’Na Rekor Sayıda Oyuncu Katılacak

Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, Antalya’da düzenlenecek 4. Uluslararası Görme Engelliler Dünya Oyunları’na 64 ülkeden bin 600 sporcunun katılacağını söyledi. Dedeoğlu, bu organizasyona katılım sayısının da bir dünya rekoru olduğunu ifade etti.

Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, Antalya’da düzenlenecek 4. Uluslararası Görme Engelliler Dünya Oyunları’na 64 ülkeden bin 600 sporcunun katılacağını söyledi. Dedeoğlu, bu organizasyona katılım sayısının da bir dünya rekoru olduğunu ifade etti.

    4. Uluslararası Görme Engelliler Dünya Oyunları, 1- 10 Nisan tarihleri arasında Antalya‘da yapılacak. Oyunların tanıtım toplantısı Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Toplantı Salonu‘nda yapıldı. Toplantıya Türkiye Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu‘nun yanı sıra görme engelli sporcular katıldı.

    Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Küçükgüngör, Görme Engelliler Dünya Oyunları‘nın Antalya‘ya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, misafirleri en iyi şekilde ağırlama gayreti içinde olacaklarını belirtti.

    Görme Engelliler Federasyonu Başkan Vekili Abdullah Çetin ise 1-10 Nisan 2011 tarihleri arasında Antalya‘da düzenlenecek olan 4. Uluslar arası Görme Engelliler Dünya Oyunları‘nın Türkiye açısından bir milat olduğunu, oyunların 8 branşta yapılacağını Türkiye’den 200 ve toplam 64 ülkeden bin 600 sporcunun katılacağını söyledi.

    Dünya Oyunlarının, ‘2012 Londra Paralimpik Oyunları‘na katılma açısından bir kota niteliği taşıdığını söyleyen Abdullah Çetin, “Bu oyunlar hem bizim hem de Dünya ülkeleri için çok önemlidir. 3 Nisan‘da açılış 4 Nisanda ise yarışmalar başlayacak. Görme engelliler adına bu oyunların ülkemize kazandırılmasında emeği geçen başta federasyonumuza ve Antalya Valimize çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.



    REKOR SPORCU KATILACAK

    Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu (IBSA) Genel Sekreteri ve Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, düzenlenecek organizasyonun 4 yıl önce 13 ülke arasından Türkiye’ye alındığını hatırlattı.

    Yapılacak organizasyonda başarılı olarak 2012 Londra Paralimpik Oyunları‘na katılmak istediklerini ifade eden Dedeoğlu, “Hedefimiz olimpiyatlara, daha çok sporcu, yönetici ve hakemlerimizle de temsil edilmektir. Takım olarak 200 sporcu ve 60 kişilik teknik kadromuzla iyi bir kamp dönemi geçirdik. Performansımızın doruk noktasındayız.” şeklinde konuştu.

Takım halinde olimpiyatlara Cumhuriyet tarihi boyunca gidemediklerini hatırlatan Dedeoğlu, “Hep birlikte bu yarışta en iyi sonucu almaya çalışacağız. 64 ülkeden bin 600 sporcunun katıldığı bu yarış Dünya‘da bir rekor. Türkiye olarak bunun gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Görme Engeller Dünya Oyunları‘nın açılışı 3 Nisan Kepez Spor Salonu‘nda yapılacak. Organizasyonda yer alan spor dalları yapılacağı yerler ise şöyle belirlendi; Goalball Kepez Spor Salonu‘nda, atletizim ve B1 Futsal mücadelesi 100 Yıl Spor Tesisleri Zeytinköy, santraç Le Chateau De Prestige Hotel, B2 – B3 Futsal Kumluca Spor Salonu‘nda, halter Kemer Spor Salonu‘nda ve yüzme, Alanya Yüzme Havuzu‘nda mücadeleler gerçekleşecek.

    4. Uluslararası Görme Engelliler Dünya Oyunları kapsamında, 3 Nisan Pazar günü saat 16‘da Kepez Erdal Öner Kapalı Spor Salonu‘nda Sertap Erener konseriyle resmi açılış yapılmış olacak.