4. Uluslararası Gorme Engellıler Dunya Oyunları

1-10 Nisan tarihleri arasinda Antalya‘da baslayan 4. Uluslararasi Gorme Engelliler Dunya Oyunlari‘nin tanitim toplantisi yapildi. Oyunlara 64 ulkeden 1600 sporcu katiliyor.

4. Uluslararasi Gorme Engelliler Dunya Oyunlari‘nin Oyunlarin tanitim toplantisi Antalya Genclik ve Spor Il Mudurlugu Toplanti Salonu‘nda yapildi. Toplantida konusan, Antalya Genclik ve Spor Il Mudur Vekili Mehmet Kucukgungor, Gorme Engelliler Dunya Oyunlari‘nin Antalya‘ya kazandirilmasinda emegi gecen herkese tesekkur ederek, misafirleri en iyi sekilde agirlama gayreti icinde olacaklarini soyledi.

Turkiye Gorme Engelliler Federasyonu Baskan Vekili Abdullah Cetin ise 1-10 Nisan 2011 tarihleri arasinda Antalya‘da duzenlenecek olan 4. Uluslararasi Gorme Engelliler Dunya Oyunlari‘nin Turkiye acisindan bir milat oldugunu kaydetti.

Oyunlarin 8 bransta yapilacagini ifade eden Cetin, "Ulkemizden 200, Dunya genelindeki 64 ulkeden ise 1600 sporcu yer alacak. Her bransta basarili olmayi hedefliyoruz. Ayrica bu oyunlar gorme engellilerin ufkunun acilmasi hem de dunya engellileri ile kaynasilmasi acisindan da onem tasiyor" dedi.

Yapilmakta olan Dunya Oyunlarinin, ‘2012 Londra Paralimpik Oyunlari‘na katilma acisindan bir kota niteligi tasidigini vurgulayan Cetin, "Bu oyunlar hem bizim hem de Dunya ulkeleri icin cok onemlidir. 3 Nisan‘da acilis 4 Nisanda ise yarismalar baslayacak. Gorme engelliler adina bu oyunlarin ulkemize kazandirilmasinda emegi gecen basta federasyonumuza ve Antalya Valimize cok tesekkur ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Uluslararasi Gorme Engelliler Spor Federasyonu (IBSA) Genel Sekreteri Mesut Dedeoglu da 4 yil once 13 ulke arasindan Dunya Gorme Engeliler Oyunlari‘nin Turkiye‘ye alindigini hatirlatarak, "Burada basarili olarak, 2012 Londra Paralimpik Oyunlari‘na katilmak istiyoruz. Hedefimiz olimpiyatlara, daha cok sporcu, yonetici ve hakemlerimizle de temsil edilmektir. Takim olarak 200 sporcu ve 60 kisilik teknik kadromuzla iyi bir kamp donemi gecirdik. Performansimizin doruk noktasindayiz" diye konustu.

Cumhuriyet tarihi boyunca bugune kadar olimpiyatlara takim halinde hic gidemediklerini animsatan Dedeoglu, sozlerine soyle devam etti:

"Turkiye, oyunlarda judo, golbol, atletizm, yuzme, B1 Futsal, B2‘B3 Futsal, powerlifting ve satranc olmak uzere 8 ayri dalda mucadele edecek. Golbol bayan ve erkeklerde ayrica B1 Futsalda iddialiyiz. Hep birlikte bu yarista en iyi sonucu almaya calisacagiz. 64 ulkeden 1600 sporcunun katildigi bu yaris Dunya‘da bir rekor. Turkiye olarak bunun gururunu yasiyoruz."

4. Uluslararasi Gorme Engelliler Dunya Oyunlari kapsaminda, 3 Nisan Pazar gunu saat 16‘da Kepez Erdal Oner Kapali Spor Salonu‘nda Sertap Erener konseriyle resmi acilis yapilmis olacak.

Kaynak: İHA