Turgay Demirel: Taurasi‘de Büyük Bir Şanssızlık Yaşandı

Milliyet Gazetesi‘nin düzenlediği geleneksel spor ödülleri töreni İstanbul‘da yapılırken, ‘Yılın Spor Adamı‘ seçilen Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı eski oyuncusu Diana Taurasi‘de yaşanan doping skandalına da değinen Turgay Demirel, bu kontrollerin rutin olarak herkese uygulandığını ve bu hadisenin kendilerinin yarattığı bir olay olmadığını söyledi.

Turgay Demirel ilk olarak kazandığı ödülle ilgili bir açıklamada bulunurken, ülkemizde bu yaz gerçekleştirilen FİBA 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası ile büyük bir başarı hikâyesi yaşandığını vurguladı. Demirel, "Bu başaranın gelmesi için bugüne dek çeşitli çalışmalar ve fedakarlıklar yaptık. Tüm bunların sonucunda yakaladığımız başarı ile harcanan emeklerin yerini bulduğunu düşünüyorum. Bunun neticesinde de hem Basketbol Milli Takımımız ve Antrenörü hem de Türkiye Basketbol Federasyonu

ödüllendirilmiştir. Bundan da büyük mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı.

DEMİREL: BÜYÜK BİR ŞANSSIZLIK YAŞANDI

Demirel, öncelikle Aziz Yıldırım‘ın ‘Basketbol Federasyonu bizim şampiyonluğumuzu çaldı‘ yönünde açıklama yaptığını düşünmediğini söylerken, "Yaşanan bu doping skandalı bizim yarattığımız bir hadise değil. Öte yandan sporculara bu testleri yaptırmak bizim görevimiz. Gerek WADA gerekse FİBA kurallarına göre maçlarda sporculara doping testleri yapılıyor. Fakat gerçekten çok büyük bir şanssızlık yaşandı. Dünyanın en iyi bayan basketbolcusunda sonradan olmadığı anlaşılan bir maddeyi olduğuna dair, WADA

tarafından yetkilendirilen bir kurum rapor verdi. Bütün bunların yaşanması hem Fenerbahçe için hem de Türk basketbolu açısından büyük şanssızlık. Fenerbahçe kazanabileceği bir kupadan elenmiş oldu. Bundan da büyük üzüntü duyduk. Bizim ortak menfaatimiz Türk basketbolunu her zaman daha ileriye taşıyabilmektir. Sonuç olarak Basketbol Federasyonu‘nun herhangi bir kulübümüze kasıtlı olarak böyle bir şey yapması söz konusu değildir" şeklinde konuştu.

ÖMER ONAN: EUROLEAGUE‘DEN ELENDİĞİMİZ İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜZ

Milliyet Gazetesi tarafından ‘Yılın Takımı‘ ödülüne layık görülen Basketbol Milli Takım‘ı oyuncularından Ömer Onan bu ödülü hak ettiklerini söylerken, "Öncelikle bu ödüle layık görüldüğümüz için çok mutluyuz. Bunun yanında geçen yaz Türk halkına güzel günler yaşattığımızı da düşünüyorum. Onlarında gurur kaynağı olduk. Milliyet Gazetesi‘nin ‘Yılın Takımı‘ ödülüne layık görülmek de bizi ayrıca sevindirdi" şeklinde görüş bildirdi.

Fenerbahçe Ülker‘in şansız bir şekilde Euroleague‘e veda ettiğine de değinen Onan, "Çok iyi oynadığımız bir sezonda Euroleague‘den elenmek bizim için gerçekten çok üzücü oldu. Aslında çok inanmıştık ama o aralar şanssız sakatlıklar yaşadık ve formda değildik. Kaybetmemiz gereken maçları kaybedince neticesinde ilk sekizin dışında kaldık. Bu tarz turnuvalarda hep formda olmak gerekiyor" dedi.

Kaynak: İHA