Şubat Ayında En Çok İzlenen Spor Programları

Medya Takip Şirketi Interpress‘in, televizyon programlarının Şubat ayı medya performansı araştırma sonuçlarına göre, yirmi yedi kanalda yayınlanan yetmiş dokuz spor programları hakkında toplam 506 haber yayınlandığı belirlendi.

Televizyonda geçtiğimiz ay boyunca yayınlanan spor tartışma programları arasında, Serhat Ulueren‘in sunduğu hafta sonu oynanan lig maçlarının analizlerinin yapıldığı, Erman Toroğlu, Ahmet Çakar, Ziya Şengül ve Gökmen Özdenak‘ın, katılımlarıyla gerçekleşen "Telegol" programı çok az bir haber farkıyla birinciliği bu ay da kaptırmadı. Reha Muhtar, Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar‘ın futbolun gündeminin değerlendirildiği "Son Kale" programı ikinci olurken, Kerem Öncel‘in yönettiği, Hakan Şükür ve Sergen

Yalçın‘ın katıldığı, haftanın maçlarının yorumları ile tartışmalı pozisyonlarının değerlendirildiği "Stadyum Pazar" programı üçüncü sırayı aldı.

"SPOR MERKEZİ" HABER PROGRAMLARI BİRİNCİSİ

Ulusal kanalların ana haber bültenlerinin ardından yayınlanan ve spor haberlerinin aktarıldığı programlar arasında ise, NTV Spor‘daki günün spor haberlerinin izleyiciye aktarılıp, yorumlandığı program olan "Spor Merkezi", Şubat ayında çıkan haber sıralamasında ilk sırayı aldı. Kanal D‘de Emre Tilev‘in sunduğu "Spor Gündemi" ikinci olurken, Kanal 24‘te Derya Oruçoğlu‘nun hazırlayıp sunduğu, güncel spor haberlerinin izleyiciye aktarıldığı "Spor Güncel" üçüncü sırayı aldı.

YORUM PROGRAMLARININ TEK HAKİMİ "YÜZDE YÜZ FUTBOL"

Araştırma raporunda, spor yorumlarının yapıldığı programlar içinde ilk sırada Güntekin Onay ile Rıdvan Dilmen‘in oynanan lig maçlarını yorumladıkları ‘Yüzde Yüz Futbol‘ bulunurken, "Burcu Esmersoy ile Spor" programı da yazılı basında haberleri çıkan bir diğer yorum programı oldu.

Kaynak: İHA