Turu atlayan taraf Barcelona oldu

Şampiyonlar Ligi son 16 Turu rövanş maçında Barcelona ile Arsenal Camp Nou'da karşı karşıya geldi. Baştan sona çok heyecanlı olan karşılamada Barcelona sahadan 3-1 galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu. Karşılaşmada 2 gol atan Messi, maçın yıldızı oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Barcelona, ilk maçta deplasmanda 2-1 mağlup olduğu Arsenal ile karşı karşıya geldi.

Nou Camp'ta oynanan karşılaşmayı Katalan ekibi 3-1 kazanarak sahadan galibiyetle ayrıldı ve adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

Karşılaşmada Barcelona'ya galibiyeti getiren golleri 45+3 ve 71. dakikalarda Lionel Messi ve 69. dakikada Xavi kaydetti. Arsenal takımının 53. dakikada Busquets'in kendi kalesine attığı kafa vuruşu ile bulduğu gol ise tur için yeterli olmadı.

Öte yandan karşılaşmanın 56. dakikasında Van Persie gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve takımının elenmesine katkıda bulunan isimlerin başında geldi.

Bu sonucun ardından Barcelona çeyrek finale yükselirken İngiliz ekibi Arsenal ise kupadan erken elenmenin üzüntüsünü yaşadı.

ORTA SAHA DIABY'NİN

Mücadelenin ilk yarısı tam bir taktik savaşı şeklinde geçerken orta sahasında pas yapması ile ünlü Barcelona takımına karşı İngiliz ekibinde ayakta kalan tek isim Abou Diaby oldu. Fransız futbolcu, Barcelona'nın çıldırtıcı pas trafiği karşısında orta sahada neredeyse tek başına mücadele etti.

Ayrıca Arsenal'e maçın henüz başında büyük şok yaşatan olay ise kaleci Sczzesny'nin sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalmasıydı. Manuel Almunia 18. dakikada kaleyi genç Polonyalıdan devralan isim oldu.

BUSQUETS TAKIMINI YAKIYORDU

İlk yarıyı 0-0'lık eşitlikle tamamlama amacında olan Arsenal takımı 'uzaylı' Messi'nin golüyle adeta devra arasına soğuk duş etkisiyle girdi.

45+3'te sahneye çıkan Iniesta ceza sahası dışından attığı ince pasla Messi'yi kale sahası önünde topla buluşturdu. İlk vuruşu savunmaya çarpan Messi'nin şutu ikinci bir dokunuşla ağlara gitti ve ilk yarı 1-0'lık Barcelona üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya Arsenal golün şokuyla başlasa da İngiliz ekibinin gol bulması gecikmedi. 53. dakikada Samir Nasri'nin kullandığı korner vuruşunda topu kafayla kendi ağlarına gönderen Busquets'in kafa vuruşu maça dengeyi getirdi.

İŞTE MAÇ BURADA KOPTU!

Şanssız bir golle turu kaybetme aşamasına gelen Barcelona kriz anından çabuk toparlanmasın İngiliz ekibinin Hollandalı oyuncusu Robin Van Persie yardımcı oldu. Hollandalı oyuncu 56. dakikada gördüğü ikinci sarı kartın ardından takımını 10 kişi bırakarak adeta ateşe attı.

Bu kartın ardından Arsenal kalesine acımasızca yüklenen Katalan ekibinde David Villa'nın kaleci Almunia ile karşı karşıya kaldığı 2 pozisyonu cömertçe harcaması, Xavi'nin golünün adeta habercisiydi.

69. dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Xavi klasına yakışır bir plase vuruşla topu ağlara göndererek skoru 2-1'e getirdi.

Golün ardından baskılarını sürdüren Barcelona'da 71. dakikada Messi'nin kaleci Almunia'nın müdahalesiyle yerde kalmasının ardından hakem Massimo Busacca penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Messi atışı gole çevirerek Katalanlara turu müjdeleyen isim oldu.