Fransa Milli Takımı‘na Yeni Deplasman Forması

Fransa Milli Takımı, bundan sonra deplasman maçlarında Nike firması tarafından tasarlanan ve ilginç bir modele sahip olan yeni formalarıyla mücadele edecek.

Nike, Fransız futbolunda yeni bir çağın başlangıcını kutlayarak, Fransız Futbol Federasyonu‘na yönelik yeni milli takım deplasman formasını tanıttı. Nike tarafından tasarlanan Fransız Milli Takımı‘nın yeni deplasman formaları Nike‘ın performans yeniliğini ikon niteliğindeki Fransız tasarımıyla buluşturuyor.

Nike‘ın Fransız Futbol Federasyonuyla bu yıl Ocak ayında Paris‘te başlayan ortaklığı ‘Vive Le Football Libre‘ (Yaşasın Özgür Futbol) adlı genel bir kampanyayla sürüyor. Fransız takımının ruhunu yansıtan deplasman formasının yeni ve çarpıcı tasarımı, üstün performans yeniliğini ve sahadaki rakipsiz zarafeti bir araya getiriyor.

Yeni deplasman formasında, geçtiğimiz yüzyıldan bu yana Fransız tarihinin önemli bir parçası olan ve artık modası geçmeyen bir Fransız stil ikonu haline gelen ‘bahriyeli‘ye (marinière) ait güçlü görsel simgeler kullanıldı. İlk kez 19. yüzyılda Fransız ordusunda denizcilerin üniforması olarak karşımıza çıkan "bahriyeli" tasarımı, sivil gardıroplarda ilk kez 20. yüzyılın başlarında görüldü. Kısa sürede Fransız kültürünün sembolü haline gelen bu tasarım, hem Fransa‘da hem yabancı ülkelerde özgür ruhlu

bireyler tarafından kolayca benimsendi.

Formanın yeni tasarlanan ve vücuda oturan şekli sahada hareket özgürlüğüne imkan veriyor. Nike Dri-FIT teknolojisiyle üretilmiş hafif bir kumaş kullanılan bu formada, geliştirilmiş havalandırma sistemi oyuncuların serin kalmasına yardımcı olurken ergonomik tasarım ve yumuşak pamuk hissi oyunculara konfor sunuyor.

Yine bu yıl içinde piyasaya sürülen iç saha formasında olduğu gibi bu formada da Nike‘ın Çevreci Tasarım yaklaşımı göz önünde bulunduruldu. Tamamıyla geri dönüştürülmüş plastik şişelerden elde edilen mikro elyaf polyesterden yapılan tişört ve şortlara sahip bu forma, Nike‘ın bugüne kadarki en çevresel forması niteliğini taşıyor. Tişörtlerde bu malzeme organik pamukla bir arada kullanıldı (yüzde 96 geri dönüştürülmüş polyester, yüzde 4 organik pamuk).

Forma ilk kez, moda ve fotoğraf dünyasının gerçek bir ikonu olan Karl Lagerfeld tarafından çekilen bir fotoğrafla tanıtıldı. Deplasman formasının devrim niteliğindeki zarafetini yansıtan fotoğrafta Fransız takımının yeniçağının yüzlerinden biri olan Alou Diarra da bulunuyor.

Kaynak: İHA