Daniel Güiza forma hasretine son verdi

Yaklaşık dokuz ay aradan sonra Gençlerbirliği maçının sonlarında sahaya giren Okçu lakaplı Güiza, formayı ne kadar özlediğini anlattı.

Formsuzluğu ve sakatlığı ile Fenerbahçe'de bir bilmeceye dönen Daniel Güzia, Gençlerbirliği deplasmanında maçın 86. dakikasında sahaya girerek yaklaşık 9 aylık hasrete son verdi.

Maçtan sonra basın mensuplarının karşısına çıkan İspanyol futbolcu, "Uzun bir arada olmuştu, hasrettim formaya. Aykut hoca ufak da olsa fırsat verdi. Özlemişim oynamayı. Arkadaşlarımı tebrik etmek istiyorum verdikleri mücadeleden dolayı. Çok hassa bir yerden sakatlandım, yüzde yüz geçmiş de değil. Hala ağrılarım var. Çok önemli bir yolda ilerliyoruz. Benim konuşulmam doğru değil. Takım arkadaşlarımın verdiği bir mücadele var. Alex gol krallığına doğru gidiyor. İnşallah gol krallığıyla kupayı kazanmamızda rol oynayacaktır," dedi.

Sözlerine "Sağlıklı oynadığım son maç, geçen sezonki Trabzonspor maçıydı. Uzun bir tedavi süreci yaşadım. Şu an yüzde 100 hazırım diyemem. Topuk hassas bir yer ama ağrılarıma alışmalıyım. Çünkü kritik bir noktaya geldik. Arkadaşlarımla birlikte mücadele etmem lazım," şeklinde devam eden Güiza, teknik direktör Aykut Kocaman'ın "Bundan sonrası Güiza'nın elinde. Hiçbir antrenör, iyi antrenman yapan oyuncusunu takımdan eksik etmek istemez," şeklindeki demeci üzerine, "1 sene daha kontratım var. Başkan ve yöneticilerle görüşüyoruz. Devam etmem gerektiği gibi bir ortak görüşe vardık. Beni bu süreçte formamdan uzak tutan tek şeyin sakatlığım olduğunu vurgulamak istiyorum," ifadelerini kullandı.