Chelsea deplasmanda Blackpool'u 3-1 devirdi

Premier Lig'in son haftalardaki en formda ekiplerinden biri olan Chelsea, Blackpool deplasmanını da kayıpsız atlattı.

Geçtiğimiz hafta arasında Manchester United'ı 1-0 geriden gelerek 2-1 mağlup ederek ligin çehresini değiştiren Chelsea, düşme hattının iki puan üstünde yer alan Blackpool'a konuk oldu.

Chelsea ilk dakikadan itibaren maçta üstünlüğü ele geçirdi. 3. dakikada Lampard'ın ortasında kafayı vuran Essien, kaleyi tutturamadı. 7. dakikada Drogba ile bir kez daha gole yaklaşan maviler, 20. dakikada aradığı golü buldu. Markajdan iyi kurtulan John Terry, güzel bir kafa vuruşuyla Kingson'u avladı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Dakikalar 34'ü gösterdiğinde ise Blackpool ilk pozisyonunda beraberlik golüne yaklaştı. Puncheon, Luiz'i güzel bir hareketle geçti ve kaleyi gördü anda kaleye vurdu. Son anda Cech'in eline çarpan top, direğe çarparak dışarı çıktı. 37. dakikada yine Cech, Puncheon'un vuruşunda mutlak bir golü önledi. Kalan dakikalarda da başka gol olmadı ve ilk 45 dakika Chelsea'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarının hemen başında Blackpool önemli bir pozisyon yakaladı. Ceza sahasına giren Beattie, Bosingwa ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Blackpoollu futbolcular penaltı beklerken, hakem pozisyonu devam ettirdi. İlerleyen dakikalarda Chelsea yine oyunu kontrolünde tutmaya başladı. Torres ve Drogba ile etkili olmaya çalışan maviler, gol pozisyonuna girmekte zorlandı. Baskısını giderek arttıran Chelsea, 61. dakikada farkı ikiye çıkartma şansını yakaladı. Drogba'nın yerine oyuna giren Kalou, ceza sahasında Evatt'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Lampard, top ile kaleciyi farklı köşelere göndererek skoru 2-0 yaptı. Golden sonra iyice konsantrasyonu bozulan rakibi karşısında Chelsea üçüncü golü de bulmakta zorlanmadı. 65. dakikada Kalou'nun ara pasında hareketlenen Lampard şık bir vuruşla, kendisinin ikinci takımının ise üçüncü golünü Blackpool ağlarına gönderdi. 81. dakikada ev sahibi ekip şeref sayısına çok yaklaştı. Blackpool'un ayakta kalan tek ismi Puncheon, Chelsea savunmasını atlatarak kendine pozisyon yarattı. Cech'yi geçen top direğin yanından dışarı çıktı. Ancak 87. dakikada Blackpool'un çabaları sonuç verdi. Chelsea defansını tek başına yıpratan Puncheon, bu kez Cech'i avladı ve karşılaşmanın skorunu belirledi: 1-3.