U16 Uluslararası Kuşadası Kupası Başladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından organize edilen 11-16 Yaş Uluslararası Kuşadası Kupası futbol turnuvası başladı. Turnuvanın Kuşadası‘ndaki açılış maçında Türkiye (Batı Karması), Türkiye (Avrupa Karması)‘nı 7-0 mağlup etti.

14 Mart tarihine kadar devam edecek olan ve Türkiye‘nin 4 ayrı takımla katıldığı U-16 futbol turnuvasında, Azerbaycan, Gürcistan, İrlanda Cumhuriyeti ve Makedonya milli takımları mücadele ediyor. Türkiye, Avrupa‘da yaşayan gurbetçi çocuklardan oluşan Avrupa Karması ekibinin dışında turnuvaya İstanbul, Batı Anadolu, Doğu Anadolu karmaları adı altında 4 takımla katılıyor.

Kuşadası Belediyesi‘nin ev sahipliğinde Kuşadası Belediyesi Özer Türk Stadyumu‘nda gerçekleştirilecek olan " 11-16 Yaş Uluslar arası Kuşadası Kupası Futbol Turnuvası‘nın açılış maçında Türkiye (Batı Karması), Türkiye(Avrupa Karması)‘nı karşılaşmada, 7-0 mağlup etti. Milli Takımlar Altyapı Koordinatörü Turgay Semercioğlu ve altyapı teknik direktörleri Abdullah Ercan ile Erdal Keser‘in izlediği karşılaşmanın ilk yarısı da Batı Karması‘nın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Turnuvada 8 Mart Salı günü Saat: 13.00‘de İrlanda-Türkiye, 10 Mart Perşembe günü Saat: 13.00‘de Makedonya-Türkiye(Batı Karması) maçları oynanacak. Turnuvanın 3.‘lük-4.‘lük maçı 12 Mart Cumartesi günü Saat: 13.00‘de, final maçı ise aynı gün Saat: 15.00‘de gerçekleştirilecek. Uluslararası Kuşadası Kupası‘nda diğer maçlar ise Aydın Adnan Menderes Stadı ve Pamucak‘taki Royal Sport Tesisleri‘nde oynanacak.

Kaynak: İHA