Real Madrid deplasmanda Santander'i 3-1'lik skorla geçti

Real Madrid, Santander engelini de Adebayor ve Benzema'nın golleriyle geçerek Barcelona'yı takibini sürdürdü.

Geçtiğimiz hafta Malaga'yı 7-0'la geçerek gövde gösterisi yapan Real Madrid, altı haftadır mağlup olmayan Racing Santander'e konuk oldu.

Los Galacticos maça hızlı başladı. Benzema arka direkte boş durumda kaldı ancak Fransız golcüden önce Santander kalecisi Tono başarılıydı. 13. dakikada Xabi Alonso'nun mükemmel vuruşu direkten döndü. 15. dakikada bir kez daha etkili gelen Real Madrid bu sefer de Marcelo ile gole çok yaklaştı ancak Brezilyalı oyuncunun vuruşunda Tono mükemmel bir kurtarış yaptı. Beklenen gol ise 23. dakikada geldi. Mesut Özil'in pasında topla buluşan Adebayor şık bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden dört akika sonra bu sefer sahneye çıkan Benzema'ydı. Yine Mesut'un pasında hareketlenen Benzema, Tono'yu avlayarak farkı ikiye çıkarttı. Kalan dakikalarda başka pozisyon olmayınca ilk 45 dakika Real Madrid'in 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci devreye Racing Santander farkı azaltma şansıyla başladı. Ceza sahasına giren Giovani, Pepe'yi geçtikten sonra Alonso'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Pinillos'un vuruşunu Casillas kurtardı. Bu dakikadan sonra da Real Madrid kalesinde pozisyonlar bulan ev sahibi ekip, 70. dakikada farkı bire indirdi. Kennedy Bakırcıoğlu şık bir golle skoru 2-1'e getirdi. Santander tam da beraberlik için heveslenmişken sahneye yine Benzema çıktı. Di Maria'nın pasında topla buluşan Benzema köşeyi iyi gördü ve takımını rahatlattı: 3-1. 84. dakikada Xabi Alonso ile gelişen Madrid atağında Di Maria, Torrejon'un müdehalesiyle yerde kaldı ve hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Ancak Adebayor'un vuruşunda köşeyi doğru tahmin eden Tono farkın daha fazla açılmasını engelledi. Kalan dakikalarda da skor değişmeyince Real Madrid sahadan galibiyetle ayrılarak Barcelona ile arasındaki farkı yeniden 7'ye indirdi.