Şener: "Türkiye‘nin 4‘Te 3‘Ü Trabzonspor‘un Şampiyon Olmasını İstiyor"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Beşiktaş-Trabzonspor maçı sonrasında protokol tribününde yaşanan olayları ve alınan galibiyeti değerlendirdi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, çok gereksiz bir tartışma yaşandığını söyleyerek, "Ben Trabzonspor Başkanı olarak Beşiktaşlı yönetici kardeşlerimden özür diliyorum. Çok gereksiz bir tartışma oldu. Son yılların en heyecanlı maçlarından biri oldu. 3 puanla döndüğümüz için çok mutluyuz. Maç sonunda yaşanan olaylar olmasaydı daha iyi olurdu. Tartışma, birileri üzerine vazife alarak susturmaya çalışmasından dolayı kaynaklandı. Kimseyi susturmak vazifesi değil. Ben de Beşiktaş seyircisi olsam en ufak

bir kıvılcımda patlarım. Olay bundan kaynaklandı. Şenol hocaya biraz sataşma olmuş. Ben yine de bizden kaynaklanan bir suç varsa Beşiktaş camiasından özür diliyorum" dedi.

Şampiyonluğun Trabzonspor‘un hakkı olduğunu savunan Şener, "Trabzonspor‘a da yakışan bu. Türkiye‘nin 4‘te 3‘ü Trabzonspor‘un şampiyon olmasını istiyor. Çoğunluğa uymanın da faydaları vardır diye düşünüyorum" diye konuştu.

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren ise sorular üzerine hakemden çok kendilerini eleştirmeleri gerektiğini kaydetti. Maçın hakemi Tolga Özkalfa‘nın gördüğünü çaldığını ifade eden Düren, "Bu maçta hakemden çok kendimizi eleştirmeliyiz. Rakibi forse ederek oyuncularının sarı kart görmesini sağladık. Ancak 11‘e 10 üstünlüğümüzü kendi elimizle verdik. Sivok‘un yaptığı oyuncu profesyonelliğine yakışmayan bir hareketti. Bu pozisyonu dilerim teknik heyet ve oyuncular kendi aralarında değerlendirirler"

şeklinde konuştu.

Taraftarların teknik direktör Schuster‘e tepkisinin hatırlatılması üzerine Düren, "Gösterilecek tepkinin hedefi Schuster olmamalı. İyi oynayan bir oyuncumuzun oyun dışı kalmasının sorumlusu Schuster değil. Teknik heyet ve oyuncular kariyerleriyle sorunları aşacak kapasitedeler. Biraz zorlamaları gerekiyor. Olay kendilerinde bitiyor" ifadelerini kullandı.

Mete Düren, Trabzonspor‘un maçın ikinci yarısındaki oyunuyla galibiyeti hak ettiğini söyledi.

Protokol tribününde yaşanan olaylarla ilgili soruları da yanıtlayan Mete Düren, deplasman takımı tarafının tepkilerinde ve reaksiyonlarında biraz daha sakin olmaları gerektiğini söyledi.

Düren, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener‘in beyefendiliğiyle olaylara hakim olduğunu kaydederek, "Şener kafilesini aldı, götürdü. Deplasmanda tepkiler daha mülayim olmalı. Devlet protokolüne yakışmayan olaylar. Gelen konukların reaksiyonda kontrollü olmasında fayda var. Gerginlik büyümeden sona erdi" yorumunda bulundu.

Kaynak: İHA