Erzincanspor-Erzurum Büyükşehir Belediyespor Maçında Gerginlik

Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) 1. Grup‘ta mücadele eden Erzincanspor ligin 15. haftasında kendi sahasında Erzurum Büyükşehir Belediyespor‘a 2-0 mağlup olarak haftayı puansız kapattı.

2010-2011 sezonu Deplasmanlı Bölgesel Amatör Lig 1. Grupta mücadele eden Erzincanspor, 13 Şubat Şehir Stadı‘nda Erzurum Büyükşehir Belediyespor‘u ağırladı. Müsabakaya Erzincan Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ve Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar katıldı.

Maça hızlı başlayan her iki takımda karşılıklı olarak ataklar geliştirmeye başladı. Erzincanspor kalesinde atak geliştiren Erzurum Büyükşehir Belediyespor maçın 10. dakikasında Abdullah Koparan‘ın attığı gol ile deplasmanda 1-0 öne geçti. Bu golün ardından tansiyonun yükseldiği maçta Erzincanspor‘u desteklemek için gelen Dersimsporlu taraftarlar ile Erzurum Büyükşehir Belediyespor‘u destekleyen taraftarlar arasında arbede çıktı. Olayların daha fazla büyümesini önlemek amacıyla Erzincan Emniyet Müdürü

Mehmet Tüzel tarafları sakinleştirmek için yoğun çaba sarf etti. Her iki taraftar grubunun bulunduğu yere takviye olarak çevik kuvvet ekibi yerleştirildi. Bu olayların ardından ilk yarıda başka gol olmayınca takımlar soyunma odasına Erzurum Büyükşehir Belediyespor‘un 1-0‘lık skoru ile gitti.

Maçın ikinci yarısına da hızlı başlayan her iki takım kıyasıya bir mücadele ortaya koydu. Dakikalar 80‘i gösterdiğinde Erzurum Büyükşehir Belediyespor İbrahim Odacı‘nın attığı gol ile ev sahibi Erzincanspor karşısında durumu 2-0 yaptı. Erzincanspor karşısında iyice rahatlayan Erzurum Büyükşehir Belediyespor skoru korudu ve karşılaşma 2-0‘lık skor ile sona erdi. Maç sonrası büyük bir sevinç yaşayan Erzurum Büyükşehir Belediyespor oyuncuları kendilerini destekleyen taraftarlar ile coşkularını paylaştı.

Stat çıkışında Erzincansporlu taraftarlar oyuncuları taşıyan otobüsü protesto ederken taşkınlık yapan taraftarları polis engelledi. Erzurum Büyükşehir Belediyespor oynadığı 15 karşılaşmadan 13 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 40 puanla ligde 1. sırada yerini korurken, Erzincanspor ise yaptığı 15 karşılaşmada 9 galibiyet ve 6 mağlubiyet alarak 27 puanla ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluk ümitlerini kaybetti.

Kaynak: İHA