Bursaspor Zirve Yarışında Yara Aldı

Bursaspo, Spor Toto Süper Lig‘in 24.

Maç sonrasında açıklama yapan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının zirve yolunda önemli bir maç olduğunu belirterek, "İlk yarı iyi de oynadık. Öne geçtik. İkinci pozisyonları değerlendiremedik. Gole kadar oyunu kontrol eden bizdik ama olmadı. Organize bir şekilde, bütün defans oyuncuları ile çok kötü bir gol yedik. Çok net pozisyonlarımız vardı. Maalesef bizi öne geçirecek pozisyonu yakalayamadık. Bu kadar baskı yapıp, bu kadar pozisyon üretip bu maçı

kazanamamak maalesef üzdü. İyi oynadığımızı söyleyebiliriz. Ama kazanamadık. Sonuçta 2 puan kaybettik" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Son zamanlarda futbol dışı konularla gündeme geliyorsunuz. Bu konular sizi etkiliyor mu?" sorusuna Sağlam, "Biz profesyoneliz. Bu türlü olaylardan etkilenmemeye çalışıyoruz. Yönetimin kendi içindeki problemi, diğeri şehrin kulüple olan sorunu. Bir transfer olmayabilirdi. Bugüne kadar illa olacak diye bir şey olmadı. Bunlardan çok etkilendiğimizi söyleyemeyiz" diye cevapladı.

SAĞLAM: "BAŞKALARI GİBİ SANSASYONEL DEMEÇLER VERMİYORUZ"

Hakemlerle ilgili yorum yapmayan Sağlam, şanssız bir maçı geride bıraktıklarını ifade etti. Sağlam, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bazen pozisyonu iyi incelemeden yapılan yorumda bizler de zor duruma düşüyoruz. İzlemek lazım. Ama son haftalarda bu türlü şanssızlıkları çok yaşadık. Ben iyi niyet gösterip yine şanssızlık olarak değerlendireceğim. Başkaları gibi sansasyonel demeçlerde vermiyoruz. Sadece işimizi yapıyoruz. Geçen sene şampiyon olduk. Bu sene ligin hala zirvesindeyiz. Bunu yine devam ettireceğiz. Geçen sene yapık. Ama bu ülkede bir Anadolu takımı olarak şampiyonluğu kovalamak çok daha zor"

"SERCAN BİZİM FUTBOLCUMUZ"

Sercan‘ın durumu ile ilgili açıklama yapan Sağlam, "Sercan ile ben de konuştum. Bu bir transfer olayıydı. Şartlar oluşmadı. Transfer gerçekleşmedi. Yarın yine takımla antrenmana çıkacak. Biz onu kapıya koymadık. İlla gitsin diye de uğraşmadık. Bizim futbolcumuz. Gelir çalışır ve oynar" şeklinde konuştu.

Sağlam, bir gazetecinin "Hiddink ile görüşeceksiniz, Türk futbolu ve milli takımlar konusunda nasıl bir atılım olacaktır ?" şeklindeki sorusuna ise, "Fikirler dinlenip de bunlara değer verilmeli, Geçen sene böyle olmadı. İnşallah bu toplantıda oraya çağrılan insanların fikirlerine değer verilip öyle kararlar alınır" yanıtını verdi.

"1 PUAN BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

İstanbul Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da Bursaspor karşısında aldıkları bir puanın çok önemli olduğunu söyleyerek, "Yukarılarda bir yerlerde asılı kalmak isteyen bir takım için önemli bir puandı. Bursaspor ilk yarı çok iyi oynadı. Bir haftadır 3 önemli maç çıkardık. Galatasaray ile oynadık. Ardından yarı finali gerçekleştirdi. Bugün de ligin çok önemli takımlarından bir futbol şehri Bursaspor karşısındaydık, Bursaspor seyircisi inanılmaz. Sakat oyuncularımız vardı. Bizim mevcut bütün takım

oyuncularının değerli oyuncular olduğunu düşündüğümüz için rotasyona gittik" dedi.

"60. DAKİKAYA KADAR KENDİMİZİ GÖSTEREMEDİK"

İlk yarı kendi kimlikleri dışında bir futbol sergilediklerini ifade eden Avcı, şöyle devam etti:

"İlk yarı topu yere indiremeyen, pas yapamayan bir takımdık. Hatta 60. dakikaya kadar böyleydi. Kaybedersek bile oyun oynayarak kaybedelim dedim. Ama uzun toplarla kaos futbolu devam etti. Yukarılarda bir yerlerde asılı kalmak isteyen bir takım için önemli bir karşılaşmaydı. Bursa ile bu sene üçüncü maçımız. İki takımı birbirine çok benzetiyorum. Ama seyirci coşkusu fark katıyor. Rakibin bekleri çok ileri çıkıyordu. Ama düşen topları alıp çıkabilseydik bu bizim için çok avantajlı olabilirdi. Onlar için

kırılma maçlarından biriydi ama süreç hala devam ediyor"

Avcı, şampiyonluk yarışının zirvedeki bu üç takım arasında geçeceğini ve ikisiyle de lig sonuna doğru karşılaşacaklarını belirtti.

Bursasporlu futbolcu Serdar Aziz, maça çok iyi başladıklarını belirterek, "Maç boyunca top bizde kaldı. Rakibimizden çok daha iyi oynadık. Ama kötü bir gol yedik. Çok pozisyona girdik. Bunları değerlendirebilseydik farklı olabilirdi. Puan kaybetmemiz üzücü bir olay ama şampiyonluğun en büyük adaylarından biri biziz. Turgay‘ın pozisyonu bence penaltıydı" ifadelerini kullandı.

Batalla ise çok iyi maç oynadıklarını belirterek, "Ama 2 puan kaybettik. İnşallah önümüzdeki maçlarda da kaybettiğimiz puanları geri almaya çalışacağız. Çok önemli bir iki puan kaybettik. Çok üzgünüz. Önümüzde daha 10 maç var. Çok önemli maçlarımız olacak. Kaybettiğimiz puanların tedavisini yaparız diye düşünüyorum. Şampiyonluk şansımız var" açıklamalarında bulundu.

İstanbul ekibinin kalecisi Oğuzhan ise ilk yarı çok iyi mücadele ettiklerini ancak iyi oynayamadıklarını ifade etti. Oğuzhan, "Bursaspor golü buldu. İkinci yarı biz daha etkili oynadık ve golü bulduk. Turgay‘ın pozisyonunda hava mücadelesiydi. Bence penaltı değildi. Ama televizyondan bir daha bakmak lazım" diye konuştu.

Zeki, maçta güzel bir atmosferin oluştuğunu belirterek, "İlk yarı istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. İkinci yarı istediğimiz oyunu oynayıp golü bulduk. Sonuçta bir puan da bizim için iyidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA