Beşiktaş-Trabzonspor Maçının Ardından

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig‘in 24. haftasında deplasmanda 1-0 geriye düştüğü ve 10 kişi kaldığı maçta Beşiktaş‘ı 2-1 yenerek, şampiyonluk yolunda büyük bir engeli geçti. Bordo-mavili takım, bu galibiyetle, maç fazlasıyla yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Trabzonspor maçının Fenerbahçe maçının bir tekrarı olduğunu belirtti. Alman teknik adam, "Aynen Fenerbahçe maçına benzedi. Çok iyi bir oyun çıkardık. Fenerbahçe maçında olduğu gibi rakibimiz yine kendimiz olduk. Maçın içinde anlaşılmaz bir şekilde her şeyi tersine çevirerek elimize geçen galibiyeti kaybettik. Maçın genelinde istekli ve kazanmayı hak eden bir oyun oynadık, ancak maçı rakibe verdik" dedi.

"Şampiyonluk yarışında hangi takımı şanslı gördüğünün sorulması üzerine ise Schuster, "Fenerbahçe ve Beşiktaş‘ın yanında Bursaspor da şampiyonluk yarışında yer alıyor. Lig sonuna kadar güzel bir yarış olacak. Bu yarış son haftaya kadar devam edecektir" cevabını verdi.

Trabzonspor Sportif Direktörü Ünal Karaman da Beşiktaş karşısında bir kişi eksik oynamalarına sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Teknik direktör Şenol Güneş‘in hakem tarafından tribüne gönderilmesi sebebiyle maç sonrası düzenlenen basın toplantısına Sportif Direktör Ünal Karaman katıldı. Zorlu deplasmanda eksik kalmalarına rağmen iyi mücadele verdiklerini söyleyen Karaman, "Antrenmanlarda bazen as takımı eksik oynatarak bunun çalışmasını yapıyoruz. Devre arasında

futbolcularımızdan biraz daha fazla koşmasını istedik. Oyuncularımızı verdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyoruz. Böylesine ağır sahada bir kişi eksik oynamak oldukça zor" dedi.

Şenol Güneş‘in tribüne gönderilmesiyle ilgili olarak ise Karaman, "Hocamızın neden atıldığını bilmiyoruz. Bir yanlış anlaşılma var. Şenol Güneş‘in tribüne gönderilmesi sürpriz oldu. Kesinlikle bir yanlış anlaşılma var" ifadelerini kullandı.

Sezon sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceklerini ve mutlu sona ulaşmak istediklerini kaydeden Ünal Karaman, Burak Yılmaz‘ın pozisyonuyla ilgili soruya ise, "Oyuncumuz kaleciyi geçtikten sonra kendisini yere atması mantıksız gibi geliyor. Kaleciyi geçtikten sonra oyuncu neden kendisini yere atsın ki ?" diye cevap verdi.

Trabzonspor‘un başarılı kalecisi Onur da şampiyonluk yolunda büyük bir engeli geçtiklerini belirterek, "10 kişi kalmamıza rağmen nasıl oynanacağını, mücadele edileceğini herkese gösterdik. Bizim için 3 puan çok önemliydi. Bunu düşünerek maça çıktık ve kazanmasını bildik. Bu maçtan sonra artık önümüzdeki Kasımpaşa maçını düşünüyoruz" dedi.

Bordo-mavili futbolcu Giray Kaçar da, zorlu maçtan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, "İddia edildiği gibi bir form düşüklüğümüz yok. Bu ipi göğüsleyeceğimize inanıyorum. Serinin bir başlangıcını yaptık" şeklinde konuştu.

(EYB-EYB-S)

Kaynak: İHA